Dovleacul, vedeta Halloween-ului. Ce să faci pentru ca dovlecii decorativi să reziste mai mult

Dovleacul este, cu siguranță, simbolul Halloween-ului, așa că dacă și tu te pregătești de această sărbătoare, cu siguranță, ți-ai achiziționat unul sau urmează să o faci. Pentru ca acest element din decorul tău să reziste mai mult timp, te învățăm câteva trucuri simple și eficiente! 

image

Înainte de te pregăti să sculptezi un dovleac, trebuie să știi că acesta nu va rezista mult timp, mai ales dacă îl vei păstra la căldură. De aceea, îți recomandăm să îl achiziționezi cu câteva zile înainte de marea sărbătoare ce va avea loc în noaptea de 31 octombrie. Odată sculptat, dovleacul decorativ va rezista cel mult șapte zile, deoarece oxidează și își pierde din umiditate. Așa că, dacă îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de el, îți propunem să încerci următoarele soluții extrem de eficiente! 

Citește și: GALERIE FOTO DE COȘMAR. Decorațiuni tip Halloween: pregătește-ți casa pentru această sărbătoare a toamnei! 

Cele mai bune soluții pentru longevitatea dovlecilor decorativi 

Durata de viață a dovlecilor tăi poate fi prelungită cu următoarele trucuri! 

Dovlecii decorativi rezistă mai mult cu înălbitor sau cu oțet 

Știai că înălbitorul poate să prelungească durata de viață a dovleacului sculptat? Această soluție distruge orice bacterie și organisme care există pe coaja sa. Și oțetul ajută, mai ales pentru felinarele care sunt poziționate în aer liber, așa că iată cum le folosești:

Pasul 1: După ce ai sculptat dovleacul, clătește-l bine cu apă curată;

Pasul 2: Umple o găleată cu apă și adaugă trei lingurițe de înălbitor sau de oțet; 

Pasul 3: Scufundă dovleacul în apa cu înălbitor, timp de două minute sau 30 de minute în apa cu oțet;

Pasul 4: Lasă-l să se usuce. 

Vezi și: De Halloween, oamenii se sperie și se îngrozesc în spirit de glumă. Însă nu e de glumit cu originile acestei sărbători celtice! 

Soluția lubrifiantă ajută, dar trebuie aplicată cu mare atenție! 

Dovlecii decorativi rezistă mai mult și cu soluție lubrifiantă, de tip WD-40. Aceasta îți poate salva dovleacul, deoarece protejează și reține umiditatea, însă trebuie să fie folosită cu mare grijă, deoarece este inflamabilă! Soluția se pulverizează pe exteriorul dovleacului și niciodată în timp ce ai o lumânare sau o lanternă aprinsă! 

Sursă foto: Shutterstock