Ficatul în bucătărie, de la A la Z

1 77131 original jpg jpeg

Ficatul proaspăt are un termen de valabilitate de doar 48 de ore, iar cel congelat are un termen de păstrare de maximum 3 luni. În timpul congelării se distruge o parte din complexul de vitamine B, iar produsul poate căpăta un gust amărui.

Ficatul de pui, puţine calorii

Ficatul de pui conţine vitaminele A şi D, B12, dar şi vitamina C care ajută la întărirea sistemului imunitar, crescând rezistenţa la diverse infecţii. Are un aport energetic scăzut, fiind recomandat în dieta celor care vor să slăbească. Cel de calitate trebuie să fie de culoare maro cu o nuanţă bordo. Ficatul de pui proaspăt are un miros plăcut, un pic dulce.

Ficatul de porc, indice glicemic scăzut

Ficatul de porc furnizează vitamine şi minerale, are un indice glicemic scăzut şi este perfect pentru persoanele care sunt la dietă. Fiecare bucată poate avea o greutate de până la două kilograme. Pentru că are un miros specific, mai greu de suportat, este recomandat să fie lăsat la macerat în lapte. Când îl alegi, ficatul trebuie să fie lucios şi umed, de culoare bordo. Dacă nuanţa e prea deschisă, înseamnă că produsul nu este proaspăt.

Ficatul de vită, cel mai sănătos

Ficatul de vită este considerat cel mai sănătos aliment. Vitamina D din compoziţia sa previne apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi. Alături de vitamine, furnizează în cantităţi însemnate zinc, cupr, seleni, nutrimente cu rol important în stimularea imunităţii. Un ficat de vită sănătos atinge cinci kilograme şi este acoperit cu o pieliţă albă. Cel de calitate are culoarea vişinii coapte. Evită să cumperi ficat acoperit cu un strat de nuanţă gri, fiindcă produsul nu este proaspăt, şi nu uita că poate fi contaminat cu paraziţi. Aceştia sunt de culoare închisă şi sunt greu de depistat cu ochiul liber. Dacă observi bule de aer la suprafaţa pieliţei albe, atunci ficatul este contaminat.

Ficatul de curcan, sursă de vitamina B

Ficatul de curcan este o sursă excelentă de vitamine din complexul B, de zinc şi potasiu. Este la fel de fraged şi are acelaşi gust ca ficatul de pui, dar are avantajul că este mult mai mare şi că e o sursă excelentă de proteine. Culoarea sa deschisă şi mirosul înţepător semnalează că produsul este stricat. Cristalele de culoare roz de la suprafaţa lui indică faptul că produsul a fost congelat în mod repetat.Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg