Fructul care întăreşte imunitatea

1 78968 original jpg jpeg

Guava este un fruct dulce şi delicios cultivat în climatul tropical, dar el se găseşte şi în magazinele de la noi. Bogată în substanţe nutritive, guava are capacitatea de a preveni cancerul, regla tensiunea arterială, ameliora tusea şi stimula pierderea în greutate.

Cele mai importante substanţe nutritive care se găsesc în guava sunt: fibre dietetice, vitaminele A, B6 şi C, acid folic, tiamină şi riboflavină, minerale precum calciu, fosfor, magneziu, fier şi potasiu. Prin urmare, iată care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătăţii:

Reduce riscul de diabet zaharat de tip 2

Guava este sursă importantă de fibre care scad nivelul de zahăr din sânge în mod natural, în timp ce îmbunătăţeşte şi funcţiile sistemului digestiv şi elimină toxinele acumulate în organism. Dar cel mai important beneficiu pe care-l are guava este faptul că ţine sub control nivelul de zahăr din sânge.

Întăreşte imunitatea

Guava este sursă importantă de vitamina C, conţinând o cantitate de patru ori mai mare decât alte portocala. Vitamina C are rolul de-a proteja sistemul imunitar şi de-a lupta împotriva microorganismelor străine care ar putea provoca infecţii.

Previne constipaţia

După cum am menţionat deja, guava este o sursă excelentă de fibre dietetice. Conţine aproape 12% din doza zilnică necesară de fibre, ceea ce o face extrem de benefică pentru sănătatea digestivă. În plus, seminţele de guava sunt excelente laxative – stimulează tranzitul intestinal.

Îmbunătăţeşte vederea

Fructul guava este sursă importantă de vitamina A, care este extrem de importantă pentru sănătatea ochilor. Nu numai că previne cataracta şi degenerescenţa maculară, ci îmbunătăţeşte sănătatea generală a ochilor. Guava poate fi mâncată chiar şi de copii pentru a avea mereu o vedere bună.

Protejează  inima

Guava ţine sub control nivelul de sodiu şi potasiu din organism, lucru care previne creşterea valorilor tensiunii arteriale. Pe scurt, guava este fructul care protejează inima de afecţiuni.