Greșeli care duc la instalarea mucegaiului în baie. Descoperă-le și stai departe de ele!

Petele de mucegai se pot instala rapid în baie, mai ales dacă nu vei ține cont de câteva reguli. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli ce pot favoriza apariția acestor ciuperci! 

image

În baie apar cele mai frecvente pete de mucegai, deoarece umiditatea le favorizează. Aceste pete pot fi periculoase, mai ales în cazul persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, deoarece pot provoca infecții, iritații, probleme respiratorii sau alergii.

Citește și: Mucegaiul din casă, un real pericol. Ce a pățit o femeie 

Așadar, ca să stai departe de ele, trebuie, mai întâi, să descoperi care sunt greșelile ce pot duce la instalarea rapidă a mucegaiului în baie. 

Lași obiectele umede pe podeaua din baie 

Lăsarea obiectelor umede pe podeaua din baie sau pe alte zone din încăpere va favoriza apariția mucegaiului. Cel mai bine este să-ți lași tricoul, cârpa sau prosopul să se usuce pe caloriferul destinat pentru uscarea materialelor textile sau pe uscătorul de rufe, pe care să îl poziționezi pe balcon, în curte sau pe terasă.

Nu faci curățenie în baie când trebuie 

Ca să scapi de petele de mucegai, ideal este să igienizezi baia o dată pe săptămână. „Mucegaiul iubește locurile umede și întunecate, așa că dacă nu o vei curăța, baia va fi locul perfect pentru el. Asigură-te că faci curățenie în baie de cel puțin o dată pe săptămână”, spune specialistul Phi Dang, pentru „Best Life”.

De asemenea, la fel de important este ca după fiecare duș, să ștergi suprafețele umede. Pentru geamurile cabinei de duș, poți să folosești o racletă pentru duș sau un prosop. Dacă în baie este umiditate, nu strică să ștergi rapid oglinzile și mobila! 

Vezi și: Mucegaiul cucerește cameră după cameră? Testează soluțiile cu oțet, bicarbonat și ulei esențial de arbore de ceai 

Uiți să cureți ventilatorul

Ca să previi apariția mucegaiului, este necesar să te asiguri că ventilatorul din baie funcționează corespunzător și că este curățat. Concret, când faci curățenie generală, asigură-te că pe ventilator nu se află fire de praf. De asemenea, dacă baia ta dispune de geam, asigură-te că aerisești cel puțin o dată pe zi încăperea. 

Pont: Când îți renovezi baia, optează pentru produsele rezistente la mucegai, care îți vor proteja încăperea de formarea ciupercilor nedorite! 

Sursă foto: Shutterstock