Iasomia de Madagascar. Cum se îngrijeşte floarea fericirii

iasomia de Madagascar jpeg

Una dintre celemai frumoase şi plăcut mirositoare plante, iasomia de Madagascar sau Stephanotis floribunda dă un aer de eleganţă şi de vitalitate locuinţei tale. Deşi este mai pretenţioasă, merită tot efortul. Iată cum se îngrijeşte!

Iasomia de Madagascar este o plantă căţărătoare,cu tulpinălemnoasă şi puternică. Frunzele de până la 10 centrimetri lungime,sunt de unverde închis şi au formă ovală. Din mai şi până în septembrie,planta faceflori albe,cerate,cu petale cărnoase şi grupate în ciorchini.

Iasomia de Madagascar nu vrea la soare

Floarea are nevoie de pământ de grădină,bogat în nutrienţi,şi de îngrăsământ periodic,mai ales în perioada înfloririi. Umiditatea aeruluitrebuie să fie destul de mare,de aceea se pulverizează frunzele cu apă platăcel puţin o dată la două zile. Se udă o dată la trei zile vara şi o dată pesăptămână iarna. Iasomia nu trebuie aşezată în lumina directă a soarelui şipreferă locurile umbrite. Temperatura optimă la care trebuie ţinută tot anuleste de 10-22ºC.

Evită s-o muţi când are boboci

Poţi planta iasomia de Madagascar într-un ghiveci sau într-un coş pe care să-latârni. În perioada înfloririi,planta nu trebuie mişcată,nici măcarreorientată la fereastră,pentru că-i vor cădea bobocii. Florile parfumateajung până la un diametru de trei centimetri. După câteva zile,petalele albecapătă o culoare gălbuie. Însă mireasma lor este inconfundabilă,fiind unadintre cele mai parfumate plante din întreaga lume. Pentru a se dezvolta cumtrebuie,are nevoie şi de un cadru pe care să se caţere,care se poateachiziţiona de la florărie sau poate fi confecţionat acasă,pe măsură ce plantacreşte.

Fertilizarea este bine să fie făcută lunar şi este util unamestec care are un drenaj foarte bun.

Iasomia de Madagascar - Dăunători şi precauţii

Gândacul de lîmâi este cel mai mare duşman al iasomiei şi poate fi combătut fie prin spălarea frunzelor cu apă şi săpun,fie prin metodechimice. Un alt dăunător este păianjenul roşu. Iasomia de Madagascar poate fi protejată împotriva insectelor dăunătoare dacă îi tai din când în când vârfurile. Deregulă,aceasta plantă atrage şi viermii albi,care pot răni frunzele.

Citiţi şi: Cele mai frumoase flori de câmpRecente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg