Idei isteţe pentru zilele de vară: cum să faci îngheţată dintr-un singur ingredient
Pe timpul verii, cea mai căutată este îngheţata cu diverse arome. Însă nu toţi o preferă pe cea cumpărată de la magazin. Dacă ţi-e gândul la o îngheţată sănătoasă, făcută în casă, din ingredientele tale preferate, află că acum o poţi prepara simplu şi rapid.
Şi doar dintr-un singur ingredient. Da, ai auzit bine! Ai nevoie de un singur aliment pentru a face cea mai gustoasă îngheţată pe care ai savurat-o vreodată.Ingrediente:- 1 banană (pentru circa o cană de îngheţată)Mod de preparare:1. Decojeşte banana şi tai-o în bucăţi mici. Nu contează forma sau mărimea lor, atât timp cât bucăţile sunt de aceeaşi mărime. 2. Pune bucăţile bananele într-o caserolă cu capac şi lasă-le în congelator cel puţîn 2 ore (ideal ar fi să le laşi în congelator peste noapte). 3. De îndată ce scoţi bucăţile de banană din caserolă, pune-le într-un robot mic de bucătărie sau într-un blender. Procesează-le până încep să se rupă în bucăţi. 4. Vei observa că bucăţile de banană vor trece prin mai multe etape pe măsură ce vor fi procesate în blender. După fiecare etapă, amestecă compoziţia cu ajutorul unei spatule. 5. Mai întâi, bucăţile de banane vor fi mărunţite, după care vor fi moi şi lipicioase. Ulterior, vor avea o textura similară cu un terci de ovăz, după care vor deveni cremoase. Când vor fi procesate şi ultimele bucăţi de banană, compoziţia va avea textura unei îngheţate. După câteva secunde de pulsaţii, va fi suficient de aerată. 6. Transferă compoziţia în caserolă şi pune-o la congelator până îngheaţă. O poţi mânca şi imediat ce ai scos-o din robotul de bucătărie, dar va fi destul de moale.Sursa foto: pixabay.com