Invaţă să desfaci şi să cureţi uşor o rodie - VIDEO

1 82386 original jpg jpeg

Rodia este un fruct bogat in vitamine, fibre, antioxidanţi, şi extrem de delicios. O singură rodie pe zi asigură 40% din necesarul de vitamina C şi are de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu.

Sucul proaspăt de rodie este una dintre cele mai gustoase băuturi, iar efectele sale benefice sunt nepreţuite. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, previne acumularea de colesterol pe vasele sanguine stopând astfel apariţia aterosclerozei, luptă cu radicalii liberi care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii şi este un aliat al femeilor însărcinate, prin conţinutul ridicat de acid folic, compus care ajută la prevenirea defectelor neurologice ale fătului.

Pentru a te bucura de preţiosul suc de rodie, trebuie să treci însă de coaja dură şi deloc uşor de manevrat. Există, însă, câteva metode prin care poţi curăţa rodia simplu şi rapid. Iată două dintre cele mai folosite.

Metoda rapidă - se taie rodia în două jumătăţi şi se pregăteşte un bol. Ţine rodia în palmă şi loveşte-o puternic cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei palete.

Metoda clasică - se taie un capăt al rodiei şi se crestează fructul pe lungime, din centimetru în centimetru, apoi se trage în jos, până când rodia capătă aspectul unei flori.

Apoi, se ia o lingură şi se bate uşor pe partea din spate a fructului, până cad toate seminţele în recipient. Poţi face aceeaşi manevră, cu excepţia că poţi pune rodia crestată într-un bol cu apă, în care seminţele sunt mult mai uşor de desprins de frut, luându-le apoi cu ajutorul unei spumiere.

Sursa foto: pixabay