La ce e bună sfecla roşie

1 80588 original jpg jpeg

E una dintre cele mai cunoscute legume, sfecla roşie având un gust cu totul unic. Are proprietăţi antianemice, reduce tensiunea arterială şi colesterolul rău. Are, de asemenea, puţin sodiu, ceea ce o recomandă pentru consumul zilnic. Obişnuieşte-te să mănânci sfeclă roşie în fiecare zi. E unul dintre obiceiurile cele mai bune pentru sănătatea ta.

De ce e roşie sfecla roşie

Conţine flavonoide, fibre solubile şi antioxidanţi denumiţi betacianină, care-i dau şi culoarea specifică. Acest antioxidant ajută la oxidarea colesterolului LDL (rău) şi previne depunerea acestuia pe artere. Ceea ce înseamnă o inimă mai fericită.

Scade tensiunea arterială

Conţine nitraţi care sunt convertiţi în corp în nitriţi şi în oxid nitric. Asta are un efect pozitiv asupra arterelor, pentru că le lărgeşte. Consumată timp de 3 zile consecutiv, reduce tensiunea arterială în 3 zile.

Excelentă pentru gravide

Abundentă în acid folic, se recomandă să fie consumată de femeile gravide, pentru că ajută şi la dezvoltarea neuronală armonioasă a fătului. Consumată de către copii, îndepărtează oboseala psihică şi fizică, deopotrivă.

Previne cancerul

Antioxidanţii pe care-i conţine sfecla roşie previn cancerul de plămâni şi de piele. Sucul de sfeclă şi morcov, consumat regulat, ajută în tratarea leucemiei.

Elimină inflamaţiile

În general, reduce inflamaţia în orice parte a corpului. Inflamaţiile interne ale unor organe vitale cum sunt rinichii, de pildă, pot fi eliminate foarte repede prin consumul de sfeclă roşie.

Îmbunătăţeşte sănătatea creierului şi luptă împotriva demenţei

Sfecla roşie aduce un aport de oxigen care se dovedeşte benefic şi pentru creier. Celulele nervoase sunt stimulate de componentele sfeclei roşii şi se grupează mai bine să lupte împotriva degenerescenţei senile.

Ajută la digestie

Şi sistemul digestiv beneficiază de pe urma consumului de sfeclă roşie. Şi ficatul, şi sistemul circulator – chiar dacă ne repetăm, o mai spunem o dată:  aduce plusvaloare în calitatea hemoglobinei şi, prin urmare, elimină efectele neplăcute ale anemiei.

Proprietăţi antiîmbătrânire

Lutetina, antioxidant responsabil cu lupta împotriva îmbătrânirii pielii şi, de asemenea, cu reducerea radicalilor liberi. Previne ridurile fine şi face tenul să arate mai strălucitor şi mai tânăr. Luptă împotriva osteoporozei, controlează nivelul zahărului din sânge şi e şi un puternic afrodisiac.

Sursa foto: www.healthline.com



Recente

Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg
Cartofi dulci umpluti  Sursa foto shutterstock 1012614088 jpg
Secretele ciocolatei sanatoase  Sursa foto chocolate 968457 1280 jpg
shutterstock 2317141373 jpg