La ce e bună sfecla roşie

1 80588 original jpg jpeg

E una dintre cele mai cunoscute legume, sfecla roşie având un gust cu totul unic. Are proprietăţi antianemice, reduce tensiunea arterială şi colesterolul rău. Are, de asemenea, puţin sodiu, ceea ce o recomandă pentru consumul zilnic. Obişnuieşte-te să mănânci sfeclă roşie în fiecare zi. E unul dintre obiceiurile cele mai bune pentru sănătatea ta.

De ce e roşie sfecla roşie

Conţine flavonoide, fibre solubile şi antioxidanţi denumiţi betacianină, care-i dau şi culoarea specifică. Acest antioxidant ajută la oxidarea colesterolului LDL (rău) şi previne depunerea acestuia pe artere. Ceea ce înseamnă o inimă mai fericită.

Scade tensiunea arterială

Conţine nitraţi care sunt convertiţi în corp în nitriţi şi în oxid nitric. Asta are un efect pozitiv asupra arterelor, pentru că le lărgeşte. Consumată timp de 3 zile consecutiv, reduce tensiunea arterială în 3 zile.

Excelentă pentru gravide

Abundentă în acid folic, se recomandă să fie consumată de femeile gravide, pentru că ajută şi la dezvoltarea neuronală armonioasă a fătului. Consumată de către copii, îndepărtează oboseala psihică şi fizică, deopotrivă.

Previne cancerul

Antioxidanţii pe care-i conţine sfecla roşie previn cancerul de plămâni şi de piele. Sucul de sfeclă şi morcov, consumat regulat, ajută în tratarea leucemiei.

Elimină inflamaţiile

În general, reduce inflamaţia în orice parte a corpului. Inflamaţiile interne ale unor organe vitale cum sunt rinichii, de pildă, pot fi eliminate foarte repede prin consumul de sfeclă roşie.

Îmbunătăţeşte sănătatea creierului şi luptă împotriva demenţei

Sfecla roşie aduce un aport de oxigen care se dovedeşte benefic şi pentru creier. Celulele nervoase sunt stimulate de componentele sfeclei roşii şi se grupează mai bine să lupte împotriva degenerescenţei senile.

Ajută la digestie

Şi sistemul digestiv beneficiază de pe urma consumului de sfeclă roşie. Şi ficatul, şi sistemul circulator – chiar dacă ne repetăm, o mai spunem o dată:  aduce plusvaloare în calitatea hemoglobinei şi, prin urmare, elimină efectele neplăcute ale anemiei.

Proprietăţi antiîmbătrânire

Lutetina, antioxidant responsabil cu lupta împotriva îmbătrânirii pielii şi, de asemenea, cu reducerea radicalilor liberi. Previne ridurile fine şi face tenul să arate mai strălucitor şi mai tânăr. Luptă împotriva osteoporozei, controlează nivelul zahărului din sânge şi e şi un puternic afrodisiac.

Sursa foto: www.healthline.com



Recente

Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg