La ce poţi folosi coaja de portocale

1 78506 original jpg jpeg

De cele mai multe ori aruncăm coaja fructelor, în special cea de la portocale, însă ea poate avea utilizări alternative. Chiar dacă gustul cojii de portocală este puţin amărui, ea este sursă bogată de vitamine, minerale şi uleiuri esenţiale, substanţe nutritive care au capacitatea de a preveni mai multe afecţiuni.

În plus, coaja de portocală (bio) poate fi folosită şi în scopuri cosmetice, nu numai medicinale, combinând-o cu alte ingrediente. Astăzi îţi vom spune care sunt utilizările alternative ale cojii de portocală.

Remediul natural pentru răceală

Coaja de portocală (bio) conţine o cantitate mare de vitamina C. Vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi previne afecţiunile respiratorii. În plus, antioxidanţii şi mineralele prezente în coaja de portocală combat congestia şi excesul de mucus, tratând astfel răceala.

Pentru prepararea remediului, ai nevoie de:

-    coaja de la o portocală (bio)

-    2 linguri miere

-    250 ml apă

Pune apa într-un ibric, adaugă cojile de portocală şi lasă-le să fiarbă. Îndepărtează vasul de pe foc şi lasă-l 10 minute acoperit cu o farfuriuţă. Apoi strecoară ceaiul într-o cană şi îndulceşte-l  cu miere. Bea două-trei ceşti de ceai din coajă de portocală pe zi.

Mască facială pentru puncte negre

Coaja de portocală (bio) are proprietăţi astringente care elimină excesul de sebum produs de piele, reducând punctele negre şi coşurile.

Ai nevoie de:

-    2 linguri de coajă de portocală (bio) dată prin răzătoare

-    1 albuş

Mod de preparare şi aplicare:

Bate albuşul spumă, adaugă în ea coaja de portocală (bio) rasă şi amestecă cu o lingură. După ce te-ai demachiat şi spălat pe faţă, aplică pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a feţei, masând prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru indigestie

Coaja de portocală (bio) este sursă importantă de fibre, substanţă nutritivă care îmbunătăţeşte digestia, având în acelaşi timp efect diuretic şi de detoxificare.

Ai nevoie de:

-    coaja de la o portocală (bio)

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric la fiert, adaugă coaja de portocală şi mai lasă vasul pe foc 5-10 minute. Se bea preventiv în zilele în care masele sunt copioase. Poate fi un remediu şi la Sărbătorile de final de an, când se fac excese de tot felul.