La ce poţi folosi coaja de portocale

1 78506 original jpg jpeg

De cele mai multe ori aruncăm coaja fructelor, în special cea de la portocale, însă ea poate avea utilizări alternative. Chiar dacă gustul cojii de portocală este puţin amărui, ea este sursă bogată de vitamine, minerale şi uleiuri esenţiale, substanţe nutritive care au capacitatea de a preveni mai multe afecţiuni.

În plus, coaja de portocală (bio) poate fi folosită şi în scopuri cosmetice, nu numai medicinale, combinând-o cu alte ingrediente. Astăzi îţi vom spune care sunt utilizările alternative ale cojii de portocală.

Remediul natural pentru răceală

Coaja de portocală (bio) conţine o cantitate mare de vitamina C. Vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi previne afecţiunile respiratorii. În plus, antioxidanţii şi mineralele prezente în coaja de portocală combat congestia şi excesul de mucus, tratând astfel răceala.

Pentru prepararea remediului, ai nevoie de:

-    coaja de la o portocală (bio)

-    2 linguri miere

-    250 ml apă

Pune apa într-un ibric, adaugă cojile de portocală şi lasă-le să fiarbă. Îndepărtează vasul de pe foc şi lasă-l 10 minute acoperit cu o farfuriuţă. Apoi strecoară ceaiul într-o cană şi îndulceşte-l  cu miere. Bea două-trei ceşti de ceai din coajă de portocală pe zi.

Mască facială pentru puncte negre

Coaja de portocală (bio) are proprietăţi astringente care elimină excesul de sebum produs de piele, reducând punctele negre şi coşurile.

Ai nevoie de:

-    2 linguri de coajă de portocală (bio) dată prin răzătoare

-    1 albuş

Mod de preparare şi aplicare:

Bate albuşul spumă, adaugă în ea coaja de portocală (bio) rasă şi amestecă cu o lingură. După ce te-ai demachiat şi spălat pe faţă, aplică pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a feţei, masând prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Remediu pentru indigestie

Coaja de portocală (bio) este sursă importantă de fibre, substanţă nutritivă care îmbunătăţeşte digestia, având în acelaşi timp efect diuretic şi de detoxificare.

Ai nevoie de:

-    coaja de la o portocală (bio)

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric la fiert, adaugă coaja de portocală şi mai lasă vasul pe foc 5-10 minute. Se bea preventiv în zilele în care masele sunt copioase. Poate fi un remediu şi la Sărbătorile de final de an, când se fac excese de tot felul.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg