Legume și plante aromatice pe care le poți crește în apă

Înainte să arunci resturile legumelor și plantelor aromatice la coșul de gunoi, ce-ai spune dacă le-ai pune într-un recipient cu apă? Astfel, le vei încuraja regenerarea și creșterea!  

image

Creșterea legumelor și plantelor aromatice în apă, adică hidroponia, este o metodă de grădinărit care poate fi realizată chiar și în spații mici. Există o varietate largă de plante care pot fi crescute astfel și dacă ești tentat să încerci, îți recomandăm să folosești produse organice de înaltă calitate (resturi, semințe și tulpini), iar astfel vei obține cele mai bune rezultate. De asemenea, este necesar să folosești apă proaspătă și curată. În ultimul rând, dacă utilizezi resturi, asigură-te că acestea nu și-au modificat culoarea și încă arată bine! 

Citește și acest articol: Ți se pare ciudat să vorbești cu plantele? Nici vorbă! Ce beneficii aduce 

Salată verde - Prin hidroponie poți produce frunze gustoase și fragede de salată. Spre exemplu, dacă ai o salată romaine, pune-i cotorul într-un vas umplut cu apă și lasă-o într-un loc unde să beneficieze de lumină solară și căldură. De asemenea, este necesar să schimbi apa la două zile. 

Țelină - Să replantezi țelina în sol este o misiune dificilă, așa că mai bine o pui într-un vas cu apă. Folosește scobitori pentru a o fixa și schimbă apa la două-trei zile. După trei săptămâni va face rădăcini și ulteriori o poți replanta în sol sau o poți lăsa în apă. 

Morcovi - Din resturile de morcovi rămase nu vor rezulta alte legume mari și proaspete, însă există șanse să crească verdețuri pe care le poți folosi la decor. Taie vârful morcovului, pune-l într-un vas de apă și schimbă apa la două zile. După câteva zile, vei observa că va căpăta un verde frumos. 

Vezi și acest articol: Grădinăritul, un hobby pentru suflet. De ce ne face mai fericiți și cum ne poate îmbunătăți calitatea vieții? 

Plante aromatice - Busuiocul, rozmarinul și salvia sunt plante aromatice ideale pentru hidroponie. Taie-le tulpinile, îndepărtează-le frunzele și lasă-le într-un pahar cu apă curată. Peste câteva săptămâni vei observa că încep să apară rădăcini. Când acest lucru se întâmplă, pune ierburile într-un ghiveci și asigură-le condiții optime pentru dezvoltare. 

Sursă foto: Shutterstock