Îți dorești să ai o grădină superbă? Nu te lăsa influențat de aceste mituri!

O grădină frumoasă, bogată în plante colorate, arbori și arbuști sănătoși, necesită o îngrijire pe măsură, așa că uită de mituri și află cum este cel mai bine să ai grijă de colțul tău de rai! Îți prezentăm câteva credințe false despre grădinărit. 

image

Dacă ai investit în grădina ta pentru a o transforma în cel mai frumos spațiu din curte, ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca plantele tale să nu se dezvolte așa cum te-ai așteptat! Pentru ca acest scenariu să nu se transforme în realitate, este necesar să ții cont de sfaturile de îngrijire și să acorzi importanță fiecărei plante în parte. 

Citește și: Îți dorești o grădină bogată? Evită să cultivi aceste plante împreună! 

Mit: „Plantele care tolerează seceta nu necesită udare‟ 

Chiar și cele mai tolerante plante la secetă trebuie să fie udate, cel puțin în primul an de la plantare. În această perioadă, este necesar să le oferi un strat de mulci, care le conferă umiditatea necesară pentru dezvoltare. După primul an, vor necesita udare o dată pe lună. 

Mit: „Pietrișul din ghivece ajută la drenaj‟ 

Cândva, adăugarea pietrișului, zațului de cafea sau cioburilor de sticlă în ghivecele cu plante era recomandată pentru drenaj, însă s-a descoperit că această practică are efect opus, și anume - împiedică scurgerea apei și afectează planta. Pentru ca excesul de apă să se scurgă, este necesar ca planta să fie pusă într-un ghiveci cu orificii de drenaj în partea de jos, astfel încât rădăcinile să „respire‟. 

Poate te interesează și acest articol: Pentru o grădină frumoasă și plină de flori, folosește apă oxigenată! 

Mit: „Udarea în zilele calde afectează plantele‟ 

Acest mit provine din credința conform căreia udarea în zilele caniculare duce la evaporarea apei din sol și la ofilirea plantei. Chiar dacă se anunță zile toride poți uda florile, însă cel mai bine este să o faci dimineața devreme sau seara, când nu mai este atât de cald. 

Mit: „Detergentul de vase omoară dăunătorii‟ 

Multe persoane consideră că spălarea plantelor cu detergent de vase inhibă dăunătorii, însă acest lucru este fals. Specialiștii de la Universitatea din Florida avertizează că un astfel de detergent afectează plantele din cauza substanțelor chimice puternice din compoziția sa. Recomandată este folosirea săpunului insecticid, un produs special care combate dăunătorii, fără să fie dăunător pentru plantă. 

Sursă foto: Shutterstock