Lenjerii din materiale răcoroase pentru zilele caniculare de vară

1 75387 original jpg jpeg

În zilele caniculare de vară simţi că cearceaful de pat se lipeşte de piele şi nu poti dormi din cauza căldurii? Cumpără lenjerii din materiale naturale care elimină transpiraţia şi lasă pielea să respire!

Lenjeriile de pat fabricate din materiale naturale „respiră” mult mai bine şi previn disconfortul cauzat de transpiraţie faţă de amestecurile din fibre sintetice, fapt care este foarte important mai ales in sezonul cald.

Pentru o senzaţie de răcoare pe durata zilelor caniculare, selectează lenjerii în culori reci (albastru, verde sau turcoaz) şi încearcă să foloseşti aceste 4 tipuri de lenjerii de la Casa G&D, care îţi pot transforma patul într-o zonă răcoroasă! 

1. Lenjeriile din bumbac 100% 

Alege lenjerii româneşti din bumbac 100% deoarece, conform experţilor, acestea sunt cele mai răcoroase lenjerii absorbind transpiraţia, fiind rezistente şi uşor de întreţinut. Fibra naturală cea mai utilizată în industria textilă, bumbacul, oferă confort temic, absorbţie sporită a umezelii şi rezistenţă a ţesăturii sale, astfel că lenjeriile 100% bumbac sunt o opţiune primordială în alegerea aşternuturilor de calitate.

2. Lenjeriile din bumbac satinat 

Pentru un aspect plăcut al ţesăturii şi o senzaţie de răcoare, cumpără lenjerii din bumbac satinat! Oferă pielii o senzaţie de răcoare, sunt plăcute la atingere şi au un aspect elegant. Ţesătura folosită în confecţionarea acestor lenjerii de pat este dublu satinată şi antialergică. Bumbacul satinat are o textură fină şi un design clasic sau modern, fineţea lăsată de tratamentul de finisare la satinare eliminând orice urmă de puf de bumbac. Alături de lenjeriile clasice din bumbac, sunt cele mai răcoroase lenjerii de pat.

3. Lenjeriile din damasc (bumbac egiptean) 

Cumpără lenjerii din damasc satinat uni, în culori reci, pentru un aspect elegant al dormitorului şi un somn odihnitor! Aceste lenjerii sunt confecţionate dintr-un damasc fin, satinat, mercerizat şi ranforizat, având un aspect lucios care le conferă eleganţă, un grad ridicat de delicateţe la atingere, precum şi rezistenţă la folosire şi spălări repetate.

Bumbacul egiptean din damasc are un fir fin, oferind o versiune de lux a lenjeriei, cu o strălucire mătăsoasă, creat printr-o metodă specială de ţesere şi finisare, astfel că lenjeriile confecţionate din acest tip de material sunt deosebit de moi, netede şi confortabile.  

Din aceste motive este tipul de lenjerie cel mai des folosit de hotelieri. 

4. Lenjeriile din bumbac şi mătase 

Pentru un grad ridicat de confort, cumpără lenjerii de pat confecţionate dintr-un amestec de bumbac şi mătase. Pe piaţă există o mulţime de modele rafinate, cu broderii şi ţesături bine alese, proiectate pentru a da un aer elegant dormitorului. Pe lângă designul foarte plăcut, aceste lenjerii sunt extrem de comode, fiind fabricate din materiale naturale, precum mătasea şi bumbacul. Aceste două materiale naturale oferă confort şi eleganţă: pe o parte au inserţii de satin şi broderii de mătase aplicate, iar pe partea cealaltă au bumbac 100%, sporind gradul de confort resimţit la atingerea corpului şi nu alunecă de pe pat.

Fiind un material natural, mătasea lasă corpul să respire, permiţând schimbul de aer dintre corp şi mediul exterior, astfel că aşternuturile din mătase nu reţin transpiraţia şi ajută corpul să îşi păstreze temperatura constantă.