Lucruri din casă care trebuie curăţate măcar o dată pe lună

1 76234 original jpg jpeg

Faci zilnic curăţenie în casă, dar, de cele mai multe ori, treci cu vederea peste unele lucruri pe care ar trebui să le cureţi. Tu ştii care sunt lucrurile şi zonele din casă care ar trebui curăţate măcar o dată pe lună?

Telecomanda

Telecomanda este obiectul pe care punem mâna în fiecare zi şi este cel care are cele mai multe bacterii. Pentru a preveni infecţiile, curăţă telecomanda cu un dezinfectant, poate fi şi spirt. Pune puţină soluţie pe o cârpă curată şi şterge-o, chiar şi butoanele. Spală-te pe mâini de fiecare dată după ce o foloseşti.

Întrerupătorul

Prin atingerea zilnică a comutatorului de lumină rişti să răspândeşti bacteriile. Este recomandat să ştergi toate întrerupătoarele de lumină din casă cu o cârpă îmbibată cu dezinfectant, măcar o dată pe săptămână.

Maşina de gheaţă

Probabil că interiorul frigiderului şi congelatorul este curăţat cu regularitate. Dar când ai curăţat ultima dată maşina de făcut gheaţă sau tăviţele de gheaţă din congelator? Chiar dacă pare greu de crezut, acestea trebuie curăţate măcar de două ori pe an. În schimb, gheaţa îşi poate schimba mirosul, culoarea şi să capete un gust ciudat.

Interiorul aparatului de cafea

Potrivit unui studiu recent, se pare că aparatul de cafea este pe locul al cincilea la riscul de acumulare de bacterii dintr-o casă. Poţi curăţa interiorul aparatului cu un amestec de apă şi oţet alb. Dacă laşi aparatul necurăţat mai mult timp, cafeaua va căpăta un gust ciudat, care cu siguranţă nu îţi va plăcea.

Peria de păr şi pieptenele

O perie de păr sau un pieptene îngrijit poate fi folosit între doi-trei ani. Dar ce înseamnă îngrijire corectă în acest caz? Îndepărtarea manuală a părului după fiecare folosire, spălarea manuală cu săpun şi lăsarea acestuia peste noapte la uscat. Repetă procedura de curăţare măcar o dată pe lună.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg