Lucruri din casă la care nu te-ai fi gândit că au termen de valabilitate

1 75100 original jpg jpeg

Nimic nu durează o veşnicie şi această regulă se aplică perfect şi în cazul lucrurilor pe care le foloseşti zilnic în casă, chiar dacă ai fi crezut că unele nu vor mai trebui vreodată înlocuite. Ştii care sunt acestea?

1. Pernele (2-3 ani)

Le foloseşti în fiecare zi,în special seara,când te odhneşti,iar cu timpul ajung să îşi piardă forma,ceea ce poate duce la apariţia disconfortului,în special în zona gâtului. Însă acesta nu este aspectul cel mai important pentru care trebuie să înlocuieşti pernele,ci faptul că pot fi pline de acarieni,o clasă de păianjeni extrem de mici,atraşi de praf şi imposibil de detectat cu ochiul liber.

2. Prosopul (1-3 ani)

Te gândeşti că poate nu e necesar să îl schimbi cu unul nou,din moment ce îl speli foarte des. Însă,chiar şi aşa,poate fi un purtător de microbi în special atunci când e ud,devenind un mediu optim pentru dezvoltarea bacteriilor.

CIteşte şi:Ştiai că pernele şi suzetele expiră şi trebuie schimbate foarte des?

3. Peria de păr (1 an)

Peria de părtrebuie schimbată o dată pe an şi curăţată cel puţin o dată pe săptămână,cu săpun şi apă călduţă,pentru a îndepărta depunerile de sebuum şi praf,accumulate de-a lungul timpului. Dacă este din peri naturali,atunci termenul său de valabilitate se micşorează până la 7-10 luni.

4. Sutienul (1-2 ani)

Orice femeie are sutienulsău preferat şi nu-i nimic greşit în acest lucru,dacă ai grijă să îl speli destul de des,protejându-l cu un săculeţ special pentru maşina de spălat. Greşit este să vrei să îl porţi în ciuda faptului că ai început să observi că şi-a modificat aspectul,şi-a pierdut forma şi elasticitatea sau poate ţi-ar rămas prea mic.

5. Cablul de alimentare (1-2 ani)

Folosit ca sursă de alimentare pentru telefonul mobil,tabletă,televizor,frigider,aer condiţionat,ş.a.m.d,cablurile de alimentare au un termen de valabilitate. Dacă se foloseşte după ce aceasta a expirat,pot apărea probleme serioase de funcţionare.

Citeşte şi:Top 5 produse de alimente care nu expiră niciodată

6. Dezinfectantul (3 luni)

După 3 luni de la utilizare,dezinfectantul începe să îşi piardă eficacitatea,de aceea este bine să îl foloseşti încadrându-te în această perioadă.