Mirosuri neplăcute în casă? Aşa poţi avea o casă parfumată şi primitoare!

O casă cu miros plăcut îți dă imediat o stare de spirit bună și îi face pe oaspeți să se simtă bineveniți. Combinarea câtorva metode poate ajuta la menținerea constantă a unei parfum plăcut în casă!

image

Mirosurile plăcute, parfumurile pot schimba complet modul în care te simți. De aceea, ar trebui să ai în vedere anumite aspecte pentru a-ţi împrospăta şi înmiresma casa. Dacă vrei să creezi un parfum primitor în căminul tău, ai putea să folosești ierburi aromatice, cum ar fi rozmarinul, salvia și cimbrul, care emană o aromă primitoare, dar familiară. Vezi ce alte variante ai la îndemână!

Potpourri-uri parfumate

O altă modalitate grozavă de a-ți face casa să miroasă plăcut este să aşezi în anumite locuri potpourri din flori şi frunze parfumate. Îţi poţi crea propriul potpourri! Usucă rondele de portocală sau lămâie sau umple borcane cu crenguţe şi conuri de de brad, coji de citrice, scorţişoară şi anason.  Când îşi mai pierd din aromă pune câteva picături de ulei esenţial de citrice sau brad.

Adori aromele naturale? Fierbe o oală cu apă cu felii de citrice, batoane de scorțișoară și ierburi aromatice, ca rozmarinul. Va da casei un parfum plăcut, natural, o notă de eleganță naturală.

Vezi și: Fă-ţi propriul potpourri acasă

Uleiuri esenţiale difuzate cu măsură

Uleiurile esențiale oferă o modalitate concentrată și personalizabilă de a-ți parfuma casa. Într-un difuzor, adaugă doar câteva picături din uleiul esențial peste o cantitate mică de apă sau ulei de jojoba. Nu exagera pentru ca aroma să nu fie copleşitoare. Pune difuzorul într-un loc din centrul casei, cum ar fi camera de zi sau holul, pentru a permite parfumului să pătrundă în toate camerele.

Adaptează parfumurile uleiurilor esențiale în funcție de anotimpuri și de perioada anului. Vara, se potrivesc ceve fresh, iar iarna, cele calde, de scorțișoară sau vanilie.

Plante de interior

Cunoscute pentru calitățile lor de purificare a aerului și pentru mirosurile plăcute, plantele de interior şi florile, chiar şi cele tăiate. Florile sunt o modalitate clasică și elegantă de a adăuga o notă de parfum oricărei încăperi. Alege unele cu un parfum care te atrage, precum trandafirii, iasomia, freziile, lavanda, liliacul, bujori, în funcţie de sezon.

Așeză buchetele la intrarea în casă, pe măsuța de cafea din living sau pe noptiere. Plantele de interior ca aloe vera, levănțica și menta pot fi cultivate în interior și contribuie la o casă plăcut mirositoare.

Te-ar mai putea interesa: Zgomote şi mirosuri ciudate din casă pe care n-ar trebui să le ignori. Ţi-ar putea salva viaţa!

Bicarbonatul de sodiu face minuni ca deodorant natural

Te-ai obişnuit să foloseşti bicarbonat în deserturi şi în curăţenie, dar ştiai că poate combate şi mirosurile persistente, neplăcute, mai ales în bucătărie sau baie? Pune boluri mici cu bicarbonat de sodiu în zonele predispuse la mirosuri neplăcute, în frigider, baie. Bicarbonatul de sodiu presărat în litiera pisicii sau în coşul de gunoi va absorbi mai bine mirosurile. Ai putea să presari bicarbonat şi pe covoare, saltele sau tapițerie, urmând ca, după câteva ore, să le aspiri.

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg