Modul simplu prin care îţi protejezi creierul şi inima

1 76957 original jpg jpeg

Potrivit „American Heart Association şi American Stroke Association”, alimentaţia sănătoasă, mişcarea şi stilul de viaţă activ nu numai că ajută la menţinerea sănătăţii inimii, dar ele au efecte pozitive şi asupra funcţiei creierul şi reduc riscul de demenţă.

Conform publicaţiei „Stroke”, publicată de American Heart Association, inima şi creierul necesită un flux constant de sânge. Atunci când fluxul sanfvin este redus, creşte riscul de atac de cord şi afectează buna funcţionare a creierului.

În plus, evitarea fumatului şi a alcoolului în exces sunt cei doi factori majori pentru menţinerea acestor două organe (inimă şi creier) sănătoase.

Potrivit cercetătorilor, mulţi oameni nu sunt conştienţi de faptul că factorii de bază care preven atacul de cord şi accidentul vascular cerebral pot, de asemenea, preveni demenţa.

După mai multe studii, cercetătorii au spus că hipertensiunea arterială, colesterolul şi zahărul din sânge sunt în continuare principalii factori care pot deteriora vasele de sânge, ceea ce ar putea declanşa complicaţii care la rândul lor reduc fluxul sangvin către creier.

Studiile mai arată că exerciţiile aerobice, dieta mediteraneeană şi greutatea normală sunt cei care menţin la nivel normal presiunea sângelui şi colesterolul rău. În plus, creierul şi inima au nevoie ca tensiunea arterială şi colesterolul să se găsească constant în valori normale.

Pentru că dieta joacă un rol major în menţinerea inimii şi a creierului sănătoşi, iată care sunt cele mai bune alimente pentru ele.

Nuci/alune

Bogate în fibre şi grăsimi sănătoase, alunele (migdalele) şi nucile ar trebui incluse în alimentaţia zilnică. Pentru o inimă sănătoasă, ai grijă ca prima gustare din zi să fie un pumn de nuci sau alune.

Fructe

Fructele ca portocala şi papaia sunt surse bogate de betacaroten, potasiu, magneziu şi fibre. Mănâncă în fiecare zi câte un fruct.

Legume verzi

Spanacul, broccoli şi sparanghelul conţin cantităţi mari de fibre, betacaroten şi folaţi. Pentru a te menţine sănătoasă, mănâncă în fiecare zi legume verzi.

Credit foto: www.wide-wallpapers.net

image