Motivele pentru care designerii de interior n-ar pune televizor în dormitor

Ia în considerare aceste avantaje și dezavantaje ale fixării unui televizor în dormitor pentru a face cea mai bună alegere! Află şi de ce designerii de interior ar poziţiona televizorul în alte încăperi, nicidecum în dormitor.

image

Pentru unii, a încheia o zi agitată uitându-se la televizor în confortul patului este o adevărată plăcere. Totuşi, unii designeri de interior sunt de părere că anumite modele de televizoare afectează estetica generală a designului unui dormitor. Mai mult, ar putea sabota o rutină de somn sănătoasă. Este bine de ştiut că electronicele precum televizoarele, telefoanele şi ceasurile digitale funcţionează pe bază de lumină albastră. Lumina albastră are cea mai puternică lungime de undă şi, prin urmare, este cel mai mare perturbator al producţiei noastre de melatonină.

Punctul focal în dormitor ar trebui să fie patul

Problema estetică a prezenţei televizorului în dormitor este că, atunci când nu funcţionează arată ca o cutie negră. Designerul Regan Baker din San Francisco, citat de Goodhousekeeping, atrage atenţia că fixarea unui televizor în încăperea dedicată odihnei poate afecta adevăratul scop al acelui spațiu de locuit. Televizoarele reduc capacitatea de a acorda prioritate somnului, relaxării şi momentelor intime.

Nu poţi renunţa la TV în dormitor? Uite ce poţi face!

Indiferent dacă un designer consideră că un televizor în camera de somn nu este o alegere bună, mulţi nu concep zona de odihnă fără acesta, pentru că prețuiesc plăcerea simplă de a se relaxa în pat cu o emisiune sau un film. Totul este să-l integrezi bine în spaţiu. Ia în considerare cablarea ascunsă şi o estetică elegantă.

Vezi şi: Plante pe care să nu le ţii în dormitor. Îţi consumă oxigenul!

Ai putea crea un colţ dedicat, o zonă specifică pentru vizionarea televizorului și care nu se află în imediata apropiere a patului, astfel încât să faci distincția între locul în care te relaxezi și cel în care dorm. Sunt şi modalităţi de a-l masca, cum ar fi un dulap care dezvăluie și ascunde perfect ecranul.

Aşa amenajezi dormitorul pentru a dormi mai bine!

Iluminatul camerei controlează ceasul circadian al corpului şi ciclul somnului de veghe. Draperiile opace pot fi de mare ajutor în acest sens, precum şi măştile pentru ochi. Acestea blochează lumină ambientală suplimentară, cum ar fi cea de pe hol sau lumina stradală. Abajururile pot oferi o lumină mai caldă în dormitor şi creează o atmosferă mai relaxantă. Ia în considerare instalarea întrerupătoarelor care scad treptat luminozitatea din dormitor.

Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru amenajarea unui dormitor mic

Plantele cu arome care induc somnul (lavanda, bergamota, muşeţelul) sunt şi ele utile. Lumânările vor ajuta la iluminatul camerei, iar aromele plăcute te vor face să te simţi bine, să te relaxezi şi să adormi mai uşor.

FOTO: Shuttrestock



Recente

De ce este important să citești în fiecare zi Beneficiile lecturii constante png
shutterstock 1420140542 jpg
shutterstock 2310221363 jpg
Raiul  foto  Shutterstock jpg
Gem de struguri negri  Sursa foto shutterstock 307311905 jpg
shutterstock 2264857775 jpg
shutterstock 1316292563 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
școlar  foto   Shutterstock jpg
Tocana de legume  Sursa foto shutterstock 713004241 jpg
Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg