Motivele pentru care să bei ceai de lemongrass

1 78347 original jpg jpeg

Lemongrass, cunoscut şi sub numele de citronelă, este un ingredient (plantă) folosit în bucătăria Thai (Thailanda), iar uleiul de lemongrass este utilizat în aromoterapie pentru reîmprospătarea aerului, combaterea stresului şi îmbunătăţirea stării de spirit. Şi, pentru că este folosit ca remediu natural, iată care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătăţii:

Are proprietăţi antioxidante

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Agriculture and Food Chemistry”, lemongrass conţine o cantitate mare de antioxidanţi, care luptă împotriva daunelor făcute de radicalii liberi în organism, ei fiind şi principalii factori pentru multe boli.

Are proprietăţi antimicrobiene

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, ceaiul de lemongrass poate trata infecţiile din organism, omorând bacteriile dăunătoare. Bacteriile responsabile de infecţiile dinţilor pot fi prevenite prin consumul ceaiului de lemongrass, potrivit unui studiu publicat în „National Institutes of Health”, în 2012.

Are proprietăţi antiinflamatoare

Inflamaţia din organism poate cauza mai multe probleme de sănătate, inclusiv afecţiunile cardiovasculare şi atacul de cord. Conform cercetărilor, două dintre multe componente prezente în lemongrass, citral şi geranial, care sunt responsabile de beneficiile proprietăţilor antiinflamatorii.

Este redus riscul de cancer

Citralul, împreună cu alte substanţe din lemongrass au abilitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase. Prin consumul de ceai este stimulată imunitatea, iar organismul poate riposta în cazul în care celulele cancerigene încep să acţioneze.

Este îmbunătăţită digestia

O ceaşcă de ceai de lemongrass este remediul alternativ pentru problemele sistemului digestiv. În plus, studiile au arătat că substanţele prezente ceai previn ulcerul gastric, uleiurile esenţiale ale lemongrass-ului fiind responsabile de această abilitate.

Alte beneficii ale ceaiului de lemongrass sunt:

- reduce tensiunea arterială sistolică

- ţine sub control nivelul de colesterol rău (LDL)

- accelerează procesul de pierdere în greutate

Reţeta ceaiului de lemongrass:

Ai nevoie de:

- 250 ml apă fierbinte

- 1-3 linguri de lemongrass uscat sau proaspăt

Mod de preparare:

Pune apa fierbinte într-o cană, adaugă plantele uscate şi acoper-o cu o farfuriuţă pentru infuzie, 10 minute, după care strecoară băutura. Se bea caldă. Este recomandată o cană de ceai pe zi.