Obiceiuri zilnice care te ajută să îţi menţii sănătatea

1 79097 original jpg jpeg

Atunci când te simţi bine în corpul tău te poţi bucura mai mult de viaţă, căci ce poate fi mai preţios decât sănătatea? Poate că nu ştii exact ce poţi face pentru a spori starea de bine, de aceea avem câteva recomandări care-ţi vin în ajutor.

Pentru a putea duce la bun sfârşit toate activităţile de peste zi, ai nevoie de energie, de o minte clară şi de o stare de bine. Acestea se dobândesc în urma unor obiceiuri care, practicate zilnic, îţi vor îmbunătăţi calitatea vieţii. Indiferent de starea pe care o ai în prezent, poţi schimba lucrurile începând cu momentul prezent.

Ai grijă de sistemul digestiv

În interiorul tractului digestiv trăiesc o mulţime de bacterii. Contrar concepţiei greşite potrivit căreia acestea sunt dăunătoare, în realitate aproximativ 85% dintre ele sunt bacterii utile, numite probiotice. Acestea îţi îmbunătăţesc digestia, ajută la absorbţia mai rapidă a elementelor nutritive, dându-ţi mai multă energie, sunt folositoare pentru menţinerea greutăţii şi reglează nivelul hormonilor şi a zahărului din sânge.

Alocă timp relaxării

Cel mai bun moment al zilei în care poţi face acest lucru este dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit. Astfel vei elimina stresul care îţi poate sabota efortul de a duce un stil de viaţă sănătos. Poţi practica exerciţii de relaxare, bazate pe respiraţie şi eliminarea gândurilor negative. Manifestă recunoştinţă pentru lucrurile pe care le ai şi îndreaptă-ţi atenţia câtre lucrurile pozitive, care îţi bucură sufletul.

Oferă-i stomacului tău o pauză

Deşi mâncatul sănătos poate aduce o mulţime de beneficii organismului, sunt momente în care o perioadă scurtă de post poate face minuni. Mai exact, postul va accelera metabolismul, va îmbunătăţi memoria şi funcţia cognitivă şi îţi va da o stare generală de bine.

Bea sucuri de fructe şi legume

Pentru a îmbunătăţi digestia şi pentru a elimina toxinele acumulate, bea în ficare dimineaţă, pe stomacul gol, o licoare obţinută din zeama unei lămăi stoarse şi un pahar de apă călduţă, la care poţi adăuga puţină scorţisoară sau turmeric. Îţi poţi prepara şi un suc din mango, spanac, seminţe cânepă şi ghimbir ras.

Fă mişcare

Oamenii cu un stil de viaţă activ au tendinţa să fie mai sănătoşi faţă de cei care duc un stil de viaţă sedentar. Pe lângă faptul că vei arăta bine, exerciţiile îţi vor da şi un tonus psihic bun, ajutându-te să dormi mai bine, iar un somn odihnitor îşi va pune amprenta într-un mod pozitiv asupra întregului organism.