Obiceiuri zilnice care-ţi afectează imunitatea

1 79105 original jpg jpeg

Când sistemul imunitar este slăbit, organismul devin vulnerabil în faţa microbilor care provoacă infecţiile şi multe alte probleme de sănătate. Dar ştiai că unele obiceiuri zilnice pot slăbi imunitatea? Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale sistemului imunitar deficitar:

Deshidratarea

Corpul nostru este 70% apă. Aşadar, pentru a menţine acest nivel, ar trebui să se bea suficientă apă pe zi.  Apa este necesară pentru buna funcţionare a organismului. Dar dacă nu bei suficientă apă, sistemul imunitar este afectat şi devine vulnerabil în faţa bacteriilor şi microbilor din aer. Este recomandat să se bea pe parcursul zilei cel puţin 8-10 pahare de apă.

Consumul excesiv de fast-food

Ştim cu toţii că mâncarea de tip fast-food conţine o cantitate mare de ulei şi condimente car, în cele din urmă, afectează organismul prin depunere de toxine şi grăsime. În plus, pe lângă faptul că fast-food-ul cauzează obezitatea, el poate provoca mai multe probleme de sănătate. Şi sistemul imunitar are de suferit, treptat.

Neglijarea igienei personale

Igiena personală trebuie să fie extrem de importantă pentru noi. Observăm în jurul nostru tot mai mulţi oameni care suferă de boli bacteriene în mod repetat. Acesta este simptomul principal pentru a şti că sistemul imunitar este deficitar. Dacă nu foloseşti produse antibacteriene sau nu te speli pe mâini cu apă şi săpun înainte de a mânca, cu siguranţă vei contacta diferite tipuri de infecţii care te pot îmbolnăvi.

Stresul

Efecte secundare ale stresului sunt cunoscute. Dacă eşti o persoană stresată, corpul eliberează cortizol într-o cantitate mare. Cortizolul este un hormon care este eliberat numai când suntem stresaţi. Din păcate, cortizolul poate afecta sistemul imunitar şi poate provoca dezvoltarea mai multe afecţiuni.