PRACTIC Înnoieşte fără să zugrăveşti

1 46993 original jpg jpeg

Numai când auzi de zugrăvit îţi vine să-ţi iei lumea-n cap! Acum ai şi alte posibilităţi de a-ţi împrospăta pereţii, fără prea mare deranj.

Pe aceeaşi temă:

Lămâia face casa să strălucească!

5 ponturi să decorezi o locuinţă închiriată

Haine neşifonate,fără efort!

1. O pată de culoare

Dacă pereţii nu sunt murdari sau zgâriaţi,ci doar te-ai plictisit de culoarea lor,iată un truc de împrospătare garantat:alege un perete mai gol şi colorează-l într-un ton mai închis sau într-o culoare asortată. Vopsele se găsesc şi nu-ţi trebuie decât o pensulă potrivită şi îndemânare.

2. Desene vesele

Pe un singur perete al livingului sau pe cel cu patul,în dormitor,poţi aplica una-două fâşii de tapet cu imprimeu. Vei avea un accent dinamic de culoare,care îţi va schimba total aspectul camerei.

3. "Abţibilduri" moderne

O altă idee de a-ţi împrospăta pereţii ţi-o sugerează chiar magazinele de decoraţiuni interioare:stickerele cu flori sau alte desene. Ele sunt uşor de aplicat pentru că sunt fixate pe folie autocolantă.

4. Dungi de efect

Pe o porţiune de perete sau unde consideri că se portivesc,poţi trasa dungi de diverse culori şi grosimi. Lipeşti banda adezivă lată de 6-7 cm (specia-lă,se găseşte în magazinele de decoraţiuni interioare) orizontal sau vertical. Ai de ales dintr-o multitudine de modele.

5. O draperie decorativă

Dacă nu-ţi place să lucrezi cu vopsele şi benzi adezive,cumpără o draperie de bambus,pe care să o pui pe un perete liber din living. Poate fi din oricare alt material,numai să respecte stilul şi culorile casei.