Scoaterea petelor de pe haine. 5 soluţii ingenioase

1 66792 original jpg jpeg

Oricâte soluţii ai folosi, petele de rugină sau de ruj nu ies? Câteva trucuri simple, dar foarte eficiente, vor face din tine o gospodină perfectă. Iată ce trebuie să ştii despre scoaterea petelor de pe haine.

1. Scoaterea petelor de pe haine - Oţetul ia petele de fructe roşii

Ţi-ai pătat tricoul cu cireşe,căpşuni,zmeură sau cu roşie? Toarnă peste pată un pahar cu oţet şi lasă-l până a doua zi să acţioneze. Îl speli apoi la maşina de spălat. Foloseşte acest truc pentru toate petele de fructe şi de legume. Este foarte eficient!

2. Acetona "şterge" petele de ruj

Pe bluza ta preferată ai descoperit o pată de ruj şi nu se spală orice ai face. Aplică câteva picături de acetonă,freacă puţin locul pătat şi spală bluza la maşina de spălat. Ai grijă! Nu aplica acetonă pe bluzele din mătase sau din material sintetic,căci le vei distruge.

3. Scoaterea petelor de pe haine - Lămâia decolorează rugina

Petele de rugină de pe haine nu ies? O soluţie magică te ajută s-o îndepărtezi. Amestecă zeama de la o lămâie cu o lingură de sare mare,aplică soluţia pe pată şi las-o să acţioneze 15 minute. Spală apoi pata cu detergent de rufe şi clăteşte cu apă caldă.

4. Petele de cafea ies cu glicerină

Ai vărsat cafeaua pe cămaşa de bumbac? Aplică puţină glicerină direct pe pată,lasă să acţioneze timp de 15 minute,apoi clăteşte cu apă caldă. Dacă-i vorba de o bluză dintr-un alt material (sintetic,elastan,mătase),foloseşti o soluţie preparată dintr-un gălbenuş de ou şi două linguri de apă caldă. Apoi speli bluza în maşină.

5. Scoaterea petelor de pe haine - Laptele fierbinte scoate vinul roşu

Ai vărsat vin roşu pe faţa de masă? Pune partea pătată a feţei de masă într-un vas cu lapte fierbinte şi las-o timp de 30 de minute. Dacă nu iese cu lapte fierbinte,aplică pe pată o lingură de amoniac. O speli apoi energic cu detergent de rufe.