Soluţii naturale împotriva petelor

1 81979 original jpg jpeg

Deşi avem foarte mare grijă cu cafeaua când o bem, de multe ori o picătură ajunsă pe cămaşă sau tricou este suficientă pentru schimba articolul vestimentar cu care suntem îmbrăcate. Însă, deoarece ne putem păta hainele în orice moment, iată care sunt cele mai frecvente pete şi cum le curăţăm.

Cafea

Dacă ţi-ai pătat haina cu cafea, toarnă puţină apă rece. Dacă pata de cafea persistă, foloseşte puţin detergent lichid de rufe şi lasă articolul vestimentar în apă rece cel puţin 30 de minute. Se dă la spălat.

Ciocolată

Îndepărtează cu lama cuţitului excesul de ciocolată. Toarnă lapte peste pata rămasă şi aşteaptă 10 minute. Apoi, toarnă apă rece şi freacă cu peria pentru a îndepărta urma, după care se dă la spălat.

Vin

Dacă pata este proaspătă, pune repede puţină sare pe zona colorată de vinul alb/roşu. Sarea va absorbi lichidul. Dacă pata persistă, toarnă apă minerală şi şterge cu un prosop.

Ketchup

Utilizează un cuţit pentru a îndepărta tot ketchup-ul. Apoi, acoperă pata cu săpun şi un strop de oţet alb. După 5 minute, clăteşte la final cu apă rece.

Muştar

La fel ca şi în cazul ketchup-ului, foloseşte lama unui cuţit pentru a elimina excesul de muştar. Amestecă într-o ceaşcă cu apă rece o lingură de detergent lichid de rufe, folosind apoi soluţia pentru a curăţa pata de muştar.

Ruj

Tuturor ni se întâmplă să ne pătăm cu ruj. Tot ce trebuie să faci pentru ca pata să dispară este să pulverizezi direct pe zona cu ruj spray de păr, pe care-l laşi să acţioneze 10 minute. Şterge la final cu un prosop de hârtie, poate fi şi umed.

Fond de ten

Dacă ţi-ai dat fond de ten pe gulerul cămăşii, există o modalitate de curăţare a petei. Pune pe discheta demachiantă puţin alcool şi şterge până pata dispare.

Sânge

Ştim că petele de sânge se curăţă foarte greu, mai ales după ce s-a uscat. Dacă ţi-ai pătat hainele cu sânge, înmoaie-le în apa care conţine două linguri de sare. Lasă-le acolo două ore. Spală articolele vestimentare cu detergent şi clăteşte-le din nou în apă rece.

:



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg