Știai că poți să cureți aceste obiecte cu bicarbonat de sodiu și oțet?

Există multe obiecte și suprafețe pe care le poți curăța cu bicarbonat de sodiu și oțet, dar la acestea te-ai fi gândit? Odată ce o să le descoperi, cu siguranță, cele două ingrediente nu vor mai lipsi din trusa ta de curățenie. 

image

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt două ingrediente pe care le poți utiliza la curățarea grăsimii și murdăriei din cuptoare, la ștergerea gresiei și rosturilor, la dezinfectarea mașinii de spălat vase și la îndepărtarea petelor dificile de pe covor. 

Mai mult decât atât, poți să folosești această soluție și la dezinfectarea tocătoarelor. În timp, tocătoarele se pot păta și pot căpăta tot felul de mirosuri. Pentru a le curăța, tot ce trebuie să faci este să pui pe tocător oțet, apoi să aplici bicarbonat de sodiu și să cureți bine. La final, clătește cu apă rece. Acest truc ajută la îndepărtarea petelor și mirosurilor încăpățânate. Iată ce alte lucruri poți să faci cu aceste ingrediente! 

Reîmprospătezi mirosul saltelei de pat

Poți să reîmprospătezi mirosul saltelei tale de pat doar dacă vei presăra pe ea bicarbonat de sodiu. Îl lași să acționeze câteva ore, apoi îl aspiri. Pentru curățarea petelor dificile, amestecă oțet și apă și șterge bine cu o perie sau cu o cârpă.

Pentru perdele fără pată

Se poate întâmpla ca, în timp, perdelele pe care le folosești la cabina de duș să capete un aspect inestetic. Ca să scapi de micile pete apărute, amestecă părți egale de oțet și apă, pune soluția într-o sticlă pulverizatoare, stropește perdeaua de duș și șterge cu un burete pe care ai aplicat bicarbonat de sodiu. La final, clătește bine și bucură-te de cea mai curată perdea!  

Cureți grătarul electric 

Îndepărtarea murdăriei de pe grătarul electric va fi mai ușoară folosind bicarbonat de sodiu și oțet. Într-un bol amestecă cele două ingrediente până când se formează o pastă. Lasă soluția să acționeze peste noapte, iar a doua zi, șterge pasta cu o cârpă umedă, iar grătarul o să strălucească, fără să fie nevoie de substanțe chimice. 

Cureți coșul animalului tău de companie 

Pentru ca animalul tău să se bucure de un coș/pat curat, presară puțin bicarbonat de sodiu pe el, așteaptă 30 de minute, apoi aspiră. Pentru îndepărtarea petelor dificile, amestecă oțet cu apă și freacă cu un burete. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg