Stiluri la modă: Ce trebuie să ştii despre stilul eclectic

1 70717 original jpg jpeg

La fel ca în arhitectură, şi în designul interior sunt numeroase stiluri pe care le poţi folosi atunci când vrei să-ţi amenajezi locuinţa. De la stilul rustic şi cel retro, la cel gotic sau minimalist, poţi personaliza casa în funcţie de preferinţele tale.

CasoTeca îţi prezintă stiluri la modă:ce trebuie să ştii despre stilul eclectic.

Probabil că ai auzit din ce în ce mai mult vorbindu-se de stilul eclectic în amenajările interiorare. Şi nu mai departe de sfârşitul anului trecut,revista Elle Decoration a acordat un premiu pentru cea mai bună amenajare a unei locuinţe private. Iar stilul adoptat de designerii dela Ezzo Design a fost cel eclectic.

Designerii au amenajat un apartament de 120 de mp dintr-un bloc nou din Timişoara. Lumina retro,melancolică a fotografiilor ne introduce discret într-un scenariu eclectic unde nu numai amenajarea,dar şi cea mai mare parte a pieselor sunt semnate de echipa Ezzo Design. Canapeaua,măsuţele,lampadarul vintage,din MDF vopsit negru,consola dinspre hol au fost toate realizate pe comandă,după desenele designerilor. Aplicele sunt şi ele o creaţie spontană,ingenioasă,cu becuri Edison. Iată mai jos câteva fotografi

Totuşi,ce este stilul eclectic?

Sticlul eclectic este de fapt o îmbinare a unor concepţii eterogene sau chiar opuse şi include o varietate de stiluri aduse împreună,prin utilizarea culorilor,a texturilor,a formelor şi finisajelor. Nu respectă reguli anume şi aduce împreună noul şi vechiu,vestul şi estul,luxul şi modestul. Un spaţiu decorat în stil eclectic te invită să foloseşti obiectele tale decorative,unice şi de care te-ai ataşat.