Top 3 ceaiuri care reduc nevoia de a fuma

1 77732 original jpg jpeg

Fumătorii se confruntă cu o dependenţă puternică de tutun, care poate provoca foarte multe afecţiuni. Dar poţi renunţa la acest obicei cu ajutorul unor ceaiuri naturale, care nu numai că reduc pofta de a fuma, ci detoxifică şi organismul de toxinele care s-au acumulat de-a lungul timpului.

Iată care sunt ceaiurile care reduc dorinţa de a fuma!

Ceai de floarea-pasiunii

Ceaiul de floarea-pasiunii are proprietăţi relaxante, care te ajută să lupţi cu anxietatea şi să renunţi la fumat.

Ai nevoie de:

-    1 linguriţă de floarea-pasiunii (plante uscate)

-    1 ceaşcă de apă fierbinte

Mod de preparare:

Pune apă fierbinte într-o cană, adaugă plantele uscate şi acoperă cu o farfuriuţă. Lasă să facă infuzie 10 minute. După acest timp, strecori ceaiul şi îl bei.

este recomandat să se bea două sau trei ceşti de ceai pe zi.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, ajutând la eliminarea reziduurilor toxice pe care ţigările le lasă în organism. În plus, proprietăţile sale calmante controlează dorinţa de a fuma. Şi, încetul cu încetul, vei reuşi să scapi de acest obicei dăunător.

Ai nevoie de:

-    1 ceaşcă de apă fierbinte

-    1 lingură de ghimbir ras

Mod de preparare:

Pune apa într-un ibric pentru a fierbe. Când începe să fiarbă, adaugă ghimbirul ras. Las-o să facă infuzie aproximativ 10 minute, după care strecoară băutura. 

Cum se bea: este recomandat să se bea două sau trei ceşti de ceai pe zi.

Ceai de ginseng

Să bei ceai de ginseng zilnic este un tratament natural; te ajută să ţii sub control pofta de a fuma, plus că elimină toxinele acumulate în organism datorită proprietăţilor de curăţare pe care le conţine. De asemenea, antioxidanţii întăresc şi protejează celulele.

Ai nevoie de:

-    2-3 felii de ginseng (rădăcină)

-    250 ml apă

Mod de preparare:

Pune apa la încălzit într-un ibric, când fierbe adaugă feliile de ginseng. Acoperă vasul cu o farfurie pentru 10 minute, după care strecoară băutura. Ceaiul este gata!

bea o ceaşcă de ceai de ginseng înainte să simţi nevoia de a fuma.Recente