Transformă-ţi căminul într-o oază tonică!

1 52061 original jpg jpeg

E momentul să-ţi împrospătezi locuinţa şi să alegi farmecul decoraţiunilor interioare,în culori tari, care dau personalitate fiecărei încăperi!

Aşa cum accesoriile vestimentare îţi întregesc ţinuta,obiectele de decor dau viaţă spaţiului de locuit şi „vorbesc” despre tine. Tendinţele actuale în designul interior te inspiră să-ţi personalizezi casa mizând pe decoraţiuni în culori îndrăzneţe. Pereţii şi mobila acromatice (alb,negru) sau în nuanţe neutre (bej,maro,crem,gri) devin fondul care evidenţiază şi intensifică nuanţele decoraţiunilor vii.

Foloseşte culori tari!

Plantele nu trebuie să lipsească din nicio casă. Pe lângă frumuseţea lor naturală,oferă un plus de prospeţime în funcţie de cum alegi să le pui în evidenţă.

Câteva flori colorate vor arăta uimitor într-un bol transparent,incolor. Subliniezi mai bine delicateţea şi eleganţa unor flori deschise la culoare,cum sunt crinii,alegând vaze în culori tari. De asemenea,buchetele uscate făcute din crenguţe colorate în roşu sau verde,puse în vaze înalte într-un colţ de cameră,animă cromatic o încăpere.

Tablourile fac diferenţa

Designerii recomandă respectarea proporţiei 60/30/10 (60% nuanţa dominantă,deschisă,a pereţilor,30% culorile puţin mai închise ale mobilei şi ale podelelor,plus 10% culorile tari ale decoraţiunilor).

Şi,venind vorba de obiecte de decor,fotografiile de mari dimensiuni sunt decoraţiunile-vedetă ale acestui an. Ai de unde alege din multitudinea de variante din magazine.                                 

Atenţie! Pentru a nu încărca vizual o încăpere şi a obţine armonie cromatică,cel mai bine este să predomine doar două sau trei culori.

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

Cum combini culorile

Potrivirea culorilor într-o încăpere,chiar şi atunci când te decizi în privinţa obiectelor de decor,este importantă. Un amestec de prea multe nuanţe poate face o cameră obositoare.

Pentru a nu da greş,decorează în combinaţii complementare:roşu-verde,albastru-portocaliu,galben-violet sau alăturate:galben cu verde-gălbui,albastru cu verde-albăstrui,roşu cu violet-roşcat. Respectând limitele create de aceste mici reguli,poţi da frâu imaginaţiei pentru a face din casa ta o sursă de relaxare.