Cum să faci cheesecake cu caise, cea mai simplă şi răcoroasă prăjitură
Preferatele sezonului cald, prăjiturile de tip cheesecake sunt simplu de făcut, uşoare, răcoroase şi pot fi preparate cu aproape orice fruct. Îţi propunem o reţetă de cheesecake cu caise pe care o vei repeta de multe ori, cu siguranţă!

Ingrediente pentru 10 porţii
300 g făină
1 ou
200 g smântână
2 linguri unt
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
½ kg cremă de brânză
100 g zahăr
250 ml smântână pentru frişcă
300 g caise
Vezi şi: Prăjitură cu ciocolată şi caise uscate, pentru un plus de energie
Mod de preparare
Mixezi oul cu smântâna, untul, făina, praful de copt şi zahărul vanilat. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute. După coacere, laşi la răcit.
Combini crema de brânză cu zahărul şi cu smântâna bătută. Torni jumătate din compoziţie peste blatul răcit. Tai caisele în jumătăţi şi le aşezi peste crema din tavă lăsând loc între ele.
Te-ar mai putea interesa: Tarta rustică de caise, desertul simplu cu care nu dai greş
Torni compoziţia rămasă peste caise şi o dai la frigider cel puţin trei ore înainte de porţionare. Ornezi după imaginaţie.
FOTO: Shutterstock






























