Turmericul, întrebuinţări mai puţin ştiute

1 80519 original jpg jpeg

Folosit atât pentru gustul său, cât şi pentru proprietăţile sale medicinale, turmericul protejează împotriva îmbătrânirii premature şi a artritrei, calmează durerile şi îmbunătăţeşte digestia.

Calmează durerea

Turmericul este un analgezic natural care poate ameliora durerea. Potrivit studiilor, are efecte similare administrării de paracetamol sau ibuprofen, însă lipsit de contraindicaţiile acestora.

Grăbeşte vindecarea

Graţie ingredientului activ – numit curcumină, turmericul are abilitatea de a vindeca în mod natural organismul. Se recomandă folosirea sa ca remediu în cazul tratării durerilor asociate cu afecţiunile osoase. Reduce inflamaţiile şi grăbeşte procesul de vindecare, mai ales în cazul artritei.

Îmbunătăţeşte memoria

Potrivit studiilor realizate în ultimii ani, turmericul sporeşte capacitatea de memorare a creierului, graţie antioxidanţilor puternici conţinuţi care reduc deteriorarea ADN-ului în creier. În plus, ameliorează simptomele celor care se confruntă cu stări de anxietate sau depresie, crescând nivelul serotoninei.

Pentru o digestie uşoară

Graţie proprietăţilor sale de eliminare a toxinelor din organism, turmericul contribuie la micşorarea nivelului colesterolului rău (LDL), ajutând la menţinerea greutăţii corporale. Ameliorează disconfortul apărut în cazul afecţiunilor stomacale, precum sindromul colonului iritabil. Trebuie avut grijă însă la cantitate, deoarece poate mări acidul din stomac, fiind contraindicat în cazul ulcerului.