Cât costă o singură felie cu gem la cafeneaua Prada?

E una dintre cele mai scumpe cafenele din Marea Britanie, unde până și o felie cu gem îți face gaură în buget. Cât costă o porție?

image

Cu toate că economia mondială a fost afectată de pandemie și de războiul din Ucraina și inflația e în floare în multe țări, inclusiv în Marea Britanie, noua cafenea din Londra, deschisă recent de brandul fashion de lux Prada, are un succes remarcabil. De fapt, există și o listă de așteptare de câteva săptămâni pentru clienții care tânjesc la produsele de primă mână!

Cafeneaua pop-up se află în incinta complexului comercial de cinci stele Harrods și are niște prețuri pe măsura brandului de lux pe care-l reprezintă. Astfel, o ceșcuță de ceai îți scoate de pe card 36 de lei, în timp ce un cappuccino este 37 de lei. O sticluță de apă minerală este și ea destul – 40 de lei.  

Printre produsele care au cel mai mare succes se numără prăjiturile glazurate, care au emblema „Prada Milano” pe ele și care sunt de diverse feluri – cu lămâie, caise, alune, căpșuni și fistic.

„Mini-porțiile” cafenelei Prada costă 15 lire sterline, adică 85 de lei, și pot fi devorate în câteva mușcături. „Jur că londonezii au dezvoltat o obsesie din a fi jupuiți. Prada deschide o cafenea în Londra, unde prăjiturelele sunt 85 de lei, când în Milano primești trei ginuri și ceva de ronțăit pentru aceeași sumă de bani!”, spune un comentator pe Twitter.  

image

Cei care adoră dulcele pot opta pentru o cutie cu 12 ciocolățele, care însumează 50 de lire sterline, adică 280 lei. Unul dintre clienții care a strâmbat din nas când a văzut prețul piperat s-a jurat că ciocolățelele „au gust de Kit-Kat”, care, știm cu toții, au un preț modic.  

În ciuda prețurilor mari, Caffe Prada este extrem de căutată de instagrameri și influenceri, care caută să se pozeze în interorul cafenelei extrem de atrăgătoare, al cărei décor amintește de paleta de culori de un verde-mentă al brandului italian de modă.

Dacă vă doriți să faceți o programare la Caffe Prada, următoarea dată disponibilă este 31 mai.

Totuși cât costă acea felie faimoasă de pâine prăjită cu gem?

8 lire sterline! Adică 45 de lei! I se spune brioșă nu-știu-de-care, însă tot o felie de pâine e. Mai sofisticată, dar tot pâine. Prăjită, dar tot pâine. Ce ziceți, vă încumetați sau trebuie să faceți un împrumut bancar ca să vă rezervați o masă la Caffe Prada?

Foto - Instagram