Alimente pe care trebuie să le consumi cu limită, deși sunt sănătoase. Scorțișoara și fasolea, printre ele

Până și mâncărurile sănătoase trebuie să fie consumate cu moderație, în special anumite alimente, ce pot avea efecte adverse asupra organismului. Care sunt acestea? 

image

Pentru a profita de toate beneficiile pe care alimentele sănătoase le au, trebuie să le consumi cu limită. În special următoarele legume, fructe, condimente și cărnuri, din lista noastră. 

Scorțișoară

Cu proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antimicrobiene, scorțișoara este o alternativă sănătoasă a zahărului, deoarece protejează organismul de diabet și de bolile de inimă. Însă scorțișoara trebuie să fie consumată în cantități limitate. Mai exact, 6 grame pe zi, (aproximativ 2 lingurițe). În doze mari, poate provoca probleme de sănătate, deoarece conține cumarină, un compus toxic. 

Ardei iute 

Dă savoare preparatelor culinare și poate preveni afecțiunile cronice, însă ardeiul iute este un alt aliment care trebuie să fie consumat cu limită. Potrivit nutriționistului Wendy Bazilian, administrat în cantități mari, ardeiul iute poate provca greață, arsuri la stomac și vărsături. 

Citește și: Alimente care sunt mai gustoase toamna și beneficiile lor. Adaugă în farfurie porția de sănătate! 

Carne roșie 

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea roșie (categorie în care este inclusă carnea de bovine, ovine, porcine etc.) cu potențial „cancerigen‟. Carnea roșie afumată și sărată prezintă cel mai mare risc, deoarece este procesată cu mai multă sare și substanțe chimice. 

Se recomandă limitarea consumului de carne roșie la trei porții pe săptămână, iar fiecare porție să aibă între 300 până la 500 de grame.  

Banane 

Aceste fructe sunt delicioase și extrem de sănătoase, însă persoanele care acuză probleme cu rinichii trebuie să-și monitorizeze consumul zilnic de banane. Motivul este conținutul ridicat de potasiu pe care bananele îl conțin. 

Fasole 

O cană cu fasole furnizează jumătate din fibrele recomandate zilnic, așa că dacă mănânci prea multă, te poți deranja la stomac. Însă acesta nu este singurul risc. Pentru că fasolea conține tiramină, îți poate declanșa migrene, așa că limitează consumul, mai ales dacă te lupți cu aceste dureri de cap. 

Vezi și: Atenție la cheagurile de sânge! Ce alimente și obiceiuri le favorizează 

Chiar și apa poate dăuna! 

Sfatul „bea mai multă apă‟ are o limită. Asta pentru că excesul de apă poate umfla celulele, ceea ce poate provoca greață, confuzie și dificultăți de respirație. Pentru a preveni intoxicația cu apă, „Annals of Pediatric Endocrinology & Metabolism‟ îți recomandă să nu consumi mai mult de 1 litru pe oră. Cu alte cuvinte, încearcă să consumi sub patru căni de apă pe oră. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg