Câte expresii faciale diferite pot avea pisicile. Numărul real te va surprinde!

Ai crezut că pisicile își exprimă sentimentele doar prin sunete sau prin felul în care se comportă cu cei din jur? Ei bine, cercetătorii au aflat că felinele arată cum se simt prin expresiile lor faciale, iar numărul acestora nu este de neglijat. 

image

Dacă ai observat că pisicile sunt animale foarte expresive, acum acest lucru a fost confirmat de un studiu de specialitate. Mai exact, o echipă de specialiști de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a descoperit că pisicile pot avea 276 de expresii faciale unice pe care felinele le folosesc când comunică între ele. Numărul este foarte mare, mai ales dacă îl compari cu numărul expesiilor faciale pe care alte animale le fac. Spre exempu, cânii au doar 27, iar gilbonii 80. 

Studiul nu a aprofundat ce înseamnă fiecare expresie în parte, dar ceea ce se știe clar este că pisicile ar fi preluat multe de la oameni din anii de conviețuire cu noi. 

Citește și: Studiu Pisicile te iubesc atunci când tu le urăști, dar și invers 

Cum s-a făcut acest studiu? 

Cercetătorii au analizat 53 de pisici adulte, care trăiesc într-o cafenea pentru feline din Los Angeles: „Într-un astfel de loc pisicile interacționează liber unele cu altele și am putut să obținem aceste interacțiuni spontane, care au apărut în mod natural”, a spus Lauren Scott, unul dintre autorii cercetării.

Studiul s-a desfășurat în perioada august 2021 și iunie 2022, iar reacțiile pisicilor au fost urmărite cu o cameră video portabilă, care au fost ulterior analizate cu un program special: „Pisicile se mișcă foarte repede. Acesta a fost unul dintre obstacole”, a spus un cercetător, potrivit „Reader’s Digest”.  

Citește și: Ce trebuie să faci când adopți o pisică de pe stradă? 

Dintre cele 276 de expresii, 45,7 % au fost observate într-un context prietenos, cum ar fi când o pisică invita o alta să se joace, iar 37% când piscile păreau mai puțin prietenoase, având un comportament agresiv sau defensiv. 

Din păcate, pentru că studiul s-a concentrat pe interacțiunea între pisici, nu pe relația dintre pisică și om, trebuie să îți analizezi mai bine animalul de companie pentru a-ți da seama dacă este sau nu supărat pe tine ori dacă este mulțumit. 

Sursă foto: Shutterstock   



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg