Ce alimente să eviți la micul dejun din hotel. Ai grijă de sănătatea ta!

Micul dejun din hotel poate părea o alegere convenabilă, dar unele alimente ar putea fi nocive pentru sănătatea ta. Prin urmare, evită să le consumi, mai ales, dacă ai dubii în ceea ce privește calitatea acestora! 

image

Când iei micul dejun la hotel, este bine să fii atent la unele alimente care s-ar putea să nu reprezinte o alegere bună pentru sănătatea ta. Fructele, de exemplu, pot conține bacterii, în special, cele care nu au fost spălate corespunzător. Consumul de pepene poate fi riscant, deoarece oamenii nu spală adesea coaja acestuia, iar bacteriile se pot răspândi în pe fruct în momentul decojirii. Totodată, există riscul de contaminare al altor fructe prin atingere. Știi că fructele nu sunt bune pentru consum, mai ales, dacă au margini moi și dacă sunt murdare! 

Citește și acest articol: Obiecte din casa ta care pot fi surse serioase de bacterii. Cât de des le cureți? 

Omletă deja pregătită 

În timp ce ouăle preparate pe loc pot fi sigure pentru consum, omleta încălzită nu! Dacă ouăle sunt păstrate la temperatura camerei, mai mult de două ore, sau la temperaturi mai mari de 32 de grade Celsius, acestea se strică, iar bacteriile formate pot provoca diferite afecțiuni. 

Cartofi prăjiți 

De cele mai multe ori, cartofii prăjiți de la micul dejun nu sunt preparați pe loc, dezvăluie bucătarul Anthony Bourdain, ci sunt reîncălziți. Când acest lucru se întâmplă, cartofii nu își mai păstrează gustul. Să nu mai vorbim de cantitatea de grăsimi adusă organismului încă de la primele ore ale zilei! 

Cereale cu lapte 

Dacă îți place să mănânci dimineața cereale cu lapte, dar ți-ai planificat să vizitezi mai multe obiective turistice, această alegere s-ar putea să nu îți facă bine! Asta pentru că, în general, cerealele conțin mult zahăr, ceea ce nu este benefic pentru nivelul tău de energie. Zahărul adăugat crește glicemia brusc și provoacă oboseală pe timpul zilei. 

Vezi și acest articol: Cum poți spăla o saltea de Yoga și de ce este bine să o cureți regulat 

Condimente și sosuri 

Sosurile, condimentele și dulcețurile pot fi surse serioase de bacterii, deoarece recipientele acestora sunt lăsate mult timp deschise, astfel încât toți oaspeții să le consume. Contaminarea se produce prin introducerea tacâmurilor în recipiente! 

Sursă foto: Shutterstock