Ce e nou în cabinetul stomatologului. 5 tehnologii moderne de care vrei să știi

Avansul tehnologic despre care auzim aproape zilnic nu se petrece doar în domeniul IT sau în mediul online.

lazy girls jobs   locuri de munca pentru fete lenese jpeg

Avansul tehnologic despre care auzim aproape zilnic nu se petrece doar în domeniul IT sau în mediul online. El este prezent, chiar dacă nu realizăm asta, în toate planurile și ne bucurăm de avantajele sale în viața noastră zilnică. Spre exemplu, cabinetul stomatologic beneficiază din plin nu doar de aparatură modernă, dar și de tratamente noi, nedureroase și eficiente, care au la bază mulți ani de studii. 

Astfel, dacă te gândeai că echipamentul dentar se rezumă doar la scaunul dentistului și instrumentele de bază, vei fi surprins de noutățile pe care le vei găsi de îndată ce vei trece pragul clinicii stomatologice.

Iată 5 tehnologii moderne care își fac simțită prezența în cabinetul dentistului.

Implanturi pentru refacerea completă a danturii

Indiferent de vârstă sau de starea actuală a danturii, implanturile dentare sunt soluțiile moderne prin care poți beneficia de o dantură completă. Implanturile presupun o metodă rapidă pentru înlocuirea completă a dinților pierduți - se vor insera rădăcini artificiale peste care se va atașa o coroană dentară. Chiar și persoanele care și-au pierdut dinții în totalitate sau care se confruntă cu o degradare avansată a danturii pot  beneficia acum de dinți ficși, zâmbet frumos și un stil de viață normal.

Coroane dentare pentru tratarea dinților afectați

Coroanele dentare ajută medicul dentist să trateze dinții care, în trecut, nu mai puteau fi salvați. Astfel, în prezent, coroanele dentare sunt folosite pentru a înveli complet un dinte deteriorat sau care a fost prelucrat astfel încât, la finalul tratamentului, rezistența sa este una scăzută. Coroana are atât rol estetic, fiind identică cu structura și culoarea dintelui natural, cât și funcțional, întărind rezistența dintelui și protejându-l de carii sau alte afecțiuni.

Cu ajutorul sistemului modern de restaurare dentară, CEREC CAD/CAM, coroanele și fațetele dentare sunt disponibile rapid și precis în cabinetul stomatologic, prin intermediul tehnologiei digitale. Cu ajutorul unei camere video performante, sistemul scanează zona vizată și, mai apoi, se obține designul computerizat al lucrării dentare din ceramică. Ulterior, aparatul de frezare inclus realizează coronițele și fațetele dentare. Astfel, într-o singură ședință pacientul beneficiază de un tratament stomatologic complet.

Aparate dentare confortabile

Aparatele dentare sunt soluții stomatologice moderne prin care se corectează probleme de mușcătură sau de aliniere a danturii. Astfel, chiar și de la vârste fragede, aparatul dentar poate corecta probleme de masticație, de respirație și poate asigura un zâmbet frumos. Așa cum aflăm și de pe burlingamesmilestudio.com, rolul aparatului dentar este unul important, corectarea problemelor de aliniament reducând considerabil riscul apariției cariilor și a afecțiunilor ortodontice.

Radiografii digitale

Radiografiile digitale ajută medicul specialist să determine sănătatea cavității bucale și nu doar a dinților individuali. Spre exemplu, radiografia panoramică oferă stomatologului informații despre dinți, gingii, oasele maxilarului și ale mandibulei și despre țesuturile moi sau sinusuri. Cu ajutorul investigațiilor imagistice, alături de consultul tradițional, medicul dentist poate recomanda tratamente personalizate și poate urmări evoluția tratamentelor în funcție de starea de sănătate orală a fiecărui pacient în parte.

Radiografiile digitale moderne sunt proceduri esențiale și în cazul implanturilor facilitând restaurarea dentară rapidă, chiar și în cazul pierderii totale a dinților naturali. Spre exemplu, pacienții pot beneficia de dinți ficși în doar 24 de ore de la inserarea implanturilor.

Albire profesională

Cu ajutorul soluțiilor și echipamentelor moderne din cabinetele stomatologice, beneficiezi de albire dentară profesională, sigură pentru sănătatea cavității orale. Astfel, poți reda oricând strălucirea naturală a dinților tăi prin tehnici non-invazive care albesc rapid și fără efecte secundare dantura. Albirea se realizează cu ajutorul tehnologiei LED avansate care permite obținerea de rezultate cu 50% mai bune față de tratamentele convenționale. Alături de periajul profesional și de detartrajul periodic, albirea dentară te ajută să zâmbești cu încredere indiferent de vârstă.

Drumul către o dantură sănătoasă pornește din cabinetul medicului stomatolog. Și acum, datorită tehnologiilor moderne, ai doar motive pentru a te programa la un control de rutină.

Photo: Unsplash