De ce nu este indicat să lași capacul tubului de pastă de dinți desfăcut

De fiecare dată când folosești tubul de pastă de dinți este indicat să închizi capacul său. În caz contrar, te poți confrunta unele efecte nedorite pe care ți le prezentăm în rândurile următoare. 

image

Stomatologii spun că nu este bine să lași capacul tubului cu pastă de dinți desfăcut din mai multe motive. În primul rând, când capacul este desfăcut, umiditatea din pasta de dinți se evaporă, ceea ce poate duce la uscarea și la îngroșarea produsului. Acest lucru poate face pasta de dinți mai greu de utilizat. Mai mult decât atât, când capacul rămâne deschis, aromele pastei de dinți se pot pierde. Iată și alte motive pentru care nu este indicat să lași capacul tubului de pastă de dinți desfăcut! 

Citește și: Perfecționist sau dezordonat? Află din modul în care folosești tubul de pastă de dinți! 

Atrage bacteriile 

Când capacul este desfăcut, bacteriile pot intra mai ușor în tubul de pastă de dinți. Aceste bacterii pot crește și multiplica în pastă, ceea ce înseamnă probleme de igienă orală și infecții. Medicul Lauren Becker explică: „În general, pasta de dinți lăsată fără capac poate atrage microbi. Acest lucru poate afecta sănătata generală‟. „Bacteriile se dezvoltă într-un mediu cald și umed. Creșterea bacteriană poate duce la probleme de sănătate orală, cum ar fi carii, gingivită, halitoză. Acestea pot duce și la alte probleme de sănătate, precum bolile de inimă‟, a spus medicul stomatolog Bill Dorfman pentru „Best Life‟. 

Vezi și: Pasta de dinți pentru puncte negre. Truc pentru curățarea tenului 

Își pierde din eficiență

Când capacul este lăsat deschis, pasta de dinți se usucă și se oxidează, ceea ce înseamnă că ingredientele își vor pierde din eficiență: „Pasta de dinți nu va mai fi la fel de eficientă în îndepărtarea plăcii, în refacerea și remineralizarea dinților‟, a spus stomatologul Lior Tamir.

De asemenea, specialistul Bill Dorfman punctează că este important să ții capacul tubului închis, mai ales, dacă ai achiziționat o pastă de dinți care conține fluor: „Fluorul se poate descompune când este expus la aer, lumină sau căldură, ceea ce înseamnă că pasta nu îți mai protejează dinții de carii și de alte probleme‟, a spus el. 

Sursă foto: Shutterstock