Nu-ţi schimbi periuţa la fiecare 3 luni? Uite ce efecte poate avea!

Periuţa de dinţi este un instrument important pentru menţinerea igienei orale, iar înlocuirea acesteia ajută la prevenirea cariilor dentare, a bolilor gingiilor și a respirației urât mirositoare.

image

Înlocuirea periuței de dinți la fiecare trei luni este recomandată de Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor din SUA. Conform Bestlifeonline, medicul dentist britanic Jennifer Silver avertizează că periuţele dentare care nu sunt schimbate periodic devin mai puţin eficiente. Uite câteva efecte ale prelungirii folosirii unei periuţe dentare!

Îţi expui dantura la mai multe bacterii

După folosirea zilnică a unei periuţe dentare timp de trei luni, perii se slăbesc şi încep să se acumuleze bacteriile. Prin urmare, după aceea, la fiecare periaj, reintroduci bacteriile în gură, ceea ce poate provoca carii sau infecții ale gingiilor.

Îndepărtează mai greu placa bacteriană

Periuțele de dinți mai vechi nu pot îndepărta placa bacteriană în mod eficient din cauză că perii se deteriorează şi nu mai pot curăţa depunerile. Placa bacteriană este o peliculă lipicioasă, incoloră, care se formează pe dinți când bacteriile din gură se amestecă cu alimentele care conţin amidon și zahăr. Dacă nu este îndepărtată, aceasta favorizează apariţia cariilor şi gingivitei.

Te-ar mai putea interesa: Cât de periculoasă poate fi periuţa de dinţi!

Placa bacteriană, care persistă pe dinți pentru o perioadă mai lungă de timp, se poate amesteca cu mineralele din salivă și se poate întări sub formă de tartru mult mai greu de îndepărtat. Atât placa bacteriană, cât și tartrul pot afecta sănătatea dentară, favorizând apariţia respirației urât mirositoare, bolile gingiilor și eroziunea smalțului care duce la sensibilitatea dentară și carii.

Vezi și: 3 semne că nu te speli corect pe dinţi. Nu le trece cu vederea!

Rişti leziuni gingivale sau sensibilitate dentară

Dacă nu-ţi schimbi periuţa de dinţi la trei-patru luni, este posibil să apară o sensibilitate sau sângerare a gingiilor. Presupunând că te speli pe dinți de două ori pe zi, este posibil ca perița de dinți să devină destul de uzată la trei luni. Ca rezultat, va fi prea dură, abrazivă pentru gingii care este posibil să se înroșească, să se umfle și să sângereze.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg