Ce este refluxul gastroesofagian şi cum se manifestă. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori

1 reflux gastroesofagian jpg jpeg

Refluxul gastroesofagian este o condiţie medicală descrisă prin faptul că o parte din conţinutul stomacului se întoarce către esofag determinând astfel apariţia unor simptome ce afectează calitatea vieţii şi, în anumite cazuri mai grave, poate să dea naştere unor complicaţii.

Cauzat de obezitate, hernie hiatală, sarcină, golirea întârziată a stomacului, fumat, consumul de cantităţi mari de mâncare ori de consumul de alimente pe timpul nopţii, dar şi de cafea, alcool ori băuturi carbogazoase, refluxul gastroesofagian este o problemă medicală care dacă nu este tratată la timp poate să dea naştere esofgitei, o afecţiune ce se manifestă prin inflamaţia cronică a esofagului.

Remedii cosmetice pe bază de bicarbonat de sodiu. Curăţă călcâiele, elimină bătăturile şi exfoliază pielea

Refluxul esofagian este o boală ce se manifestă prin arsuri retrosternale ori regurcitaţii. Senzaţia de arsură poate să aară, însă, de cele mai multe ori după masă şi se poate argrava în timpul nopţii, întrucât poziţia orizontală a corpului poate să accentueze refluxul.

De asemenea, această boală se poate manifesta şi prin alte simptome care nu sunt comune, precum durere în piept, răguşeală, dificultăţi de înghiţire, balonare, tuse uscată ori respiraţie urât mirositoare.

Netratată, boală de reflux gastroesofagian poate determina apariţia unor complicaţii serioase. Inflamatia continuă a esofagului dată de acidul gastric poate cauza ulceraţii, sângerări şi mai târziu în evoluţie stenozari (îngustări ale esofagului cu trecerea dificilă a alimenetelor). De asemenea, eroziunea mucoasei esofagiene poate duce la apariţia dificultăţilor de înghiţire. Unele persoane pot dezvolta esofagul Barrett, afecţiune în care mucoasa esofagiană se modifică, având un aspect asemănător cu mucoasa intestinului subţire şi care predispune la apariţia cancerului. Unele studii au arătat că astmul bronşic, tusea cronică şi fibroză pulmonară pot fi agravate sau chiar cauzate de boală de reflux gastroesofagian. 

Remedii naturiste cu oţet de mere. Ingredientul minune care ameliorează inflamaţia din gât, elimină mătreaţa şi vindecă acneea

Refluxul gastroesofagian este o boală a cărei simptome pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste. Spre exemplu, dacă te confrunţi cu această problemă alege să bei ceai de muşeţel, care poate ajuta la reducerea disconfortului de la nivel gastric. La fel de efcientă este şi rădăcina de lemn dulce, care ajută la sporirea nivelului de mucus de la nivelul sistemului digestiv.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg