Mâncăruri care nu trebuie reîncălzite. Prepară-ți mesele de la serviciu din timp!

Reci sau calde, anumite preparate sunt la fel de gustoase! Tot ce trebuie să faci, ca să ai parte de niște gustări delicioase pe toată săptămâna, e să-ți pregăsești încă din weekend câteva preparate ușor de făcut, pe care să le iei la tine oriunde și să le consumi cu poftă. Cel mai mare avanataj – nu trebuie reîncălzite!

image

Ouăle

Fierbe tare 10 ouă duminica, cumpără câțiva avocado și vei avea la dispoziție un mic dejun savuros în fiecare zi a săptămânii de lucru. Nu-ți dorești să mănânci ouă în fiecare zi? Fă niște “ouă” din roșii sau șuncă, pentru a alterna în cel mai gustos mod cu putință gustările de peste săptămână. “Ouăle” din șuncă sau cele adevărate stau foarte bine în frigider de luni până vineri și sunt la fel de bune calde, cât și reci sau la temperatura cemerei.

Cârnații

Orice fel de cârnat e bun pentru o masă sățioasă. Îi prăjești puțin în tigaie, timp de 8 minute ideal, după care îi depozitezi în frigider cu câteva legume călite puțin la foc. Poți face, într-una din zile, și o omletă cu câteva rondele de cârnați, pe care o poți lua la purtător pentru a o consuma în pauza ta de masa din prima parte a zilei.

Idei de mâncăruri pe gustul tuturor

Terciul de ovăz

Ovăzul nu costă o avere și este bogat în fibre. Alt avantaj este că-l poți mânca la fiecare mic dejun din săptămână fără să te saturi de el. Poți pune puțin ovăz într-un bocănaș amestecat cu iaurt, îl depozitezi în frigider peste noapte, iar, a doua zi, ai un mic dejun gustos și sănătos. Și, cel mai important, nu e novoie să fie încălzit.

Șuncă

Ca să nu creezi o mizerie de nedescris pe aragaz, bagă câteva feliuțe de șuncă în cuptorul cu microunde, acoperind fiecare feliuță în hârtie de copt. După ce scoți șunca din cuptorul cu microunde, aștepți puțin să se răcească și apoi poți pune în frigider feliuțele de șuncă de luni până vineri. Pentru un sandviș delicios, poți pune un strat de șuncă, unul de salată, apoi avocado și roșii. Durează două minute să faci asemenea minunăție!

Cartofii dulci

În ceea ce privește legumele, unele durează mai mult decât altele. Frunzele de salată sau kale se pleoștesc de pe-o zi pe alta și n-are rost să te amăgești că le vei consuma mai târziu. În schimb, cartofii dulci nu se strică și sunt delicioși zile la rând. La cuptor, coace un cartof întreg și altul făcut cubulețe, după care îi poți repartiza în zile diferite. O rețetă savuroasă este cartof dulce copt în interiorul căruia adăugăm unt de arahide și babană.

Pastele

Nu e nevoie să fie calde pentru a te linge pe degete de bune ce sunt! Poți păstra pastele în frigider 3-5 zile și își păstrează gustul bun chiar și reci. Le poți combina cu salate sau lasagna vegane, opțiunile în care le poți consuma sunt nelimitate. Ideea e că nu trebuie reîncălzite și sunt la fel de bune ca pizza!

Gustări pentru dimineața, la prânz sau seara

Lintea

Nu trebuie să fie numai supă ce poți face cu lintea! În weekend prepară-ți masa de luni la prânz în felul următor – 1 cănuță de linte și 3 cănuțe de apă sunt puse la fiert, acuperă-le și redu flacăra până când apa se evaporă, după 15-20 de minute. Poți crea un soi de humus, pe care să-l pui pe ouă dimineața sau poți combina cu carne de pui seara sau la prânz.

Năutul

Năutul este subestivat de cele mai multe ori, dar adevărul e că poate fi folosit în diverse feluri, spre deliciul nostru, al celor care-l consumăm. Încălzește cuptorul înainte, adaugă năutul într-o tigaie de prăjit, pune sare și lasă la copt timp de 10 minute. Le poți consuma direct dintr-o punguță, ca pe alune, de fiecare dată când ți se face foame. Sau le poți presăra într-o salată. Dacă nu vrei să le gătești deloc, boabele de năut sunt la fel de bune dacă le cumperi și le consumi din conserve.

Tofu

Nu trebuie gătit nimic la tofu, evident, însă devine savuros atunci când îi adaugi un sos sau câteva condimente. Pune tofu într-un wok, adaugă piper și ceapă, puțin sos de soia și ulei de măsline. În frigider, se păstrează în puțină apă, pentru a nu se usca prea mult.

Puțină carne gustoasă

Tonul și somonul

O conservă de ton e minunată oricând, nici măcar nu trebuie să stea la frigider până să-o deschizi și s-o mănânci. Dacă nu vrei s-o consumi goală, poți face o salată de ton cu puțină maioneză, piper, nuci și struguri. Cu somonul, situația e puțin diferită. Îl poți găti într-o tigaie și apoi depozita în frigider pentru câteva zile. Poate fi consumat rece, cu puțină salată, legume delicioase și avocado. Nici o mică omletă nu strică în această combinație. Varianta mai ieftină e cea congelată sau cea la conservă.   

Puiul

Ce ne-am face noi fără puțin pui, nu-i așa? Preîncălzește cuptorul, pune o foaie de copt pe tavă, unge-o cu puțin ulei și pune fâșii de piept de pui sărat și piperat la copt timp de 20-25 de minute. Lasă apoi la răcit și depozitează bucățile în mai multe caserole, pe care să le iei cu tine în diferite zile. Combină cu salată într-o zi, în alta, preperă-ți un taco cu tortilla din porumb, avocado, sos iute și fâșiuțele delicioase de pui. Poftă bună!

Foto - Shutterstock