Cele mai nepotrivite alimente pentru cină. Îți pun în pericol silueta și sănătatea

Dacă ești preocupat să ai un stil de viață sănătos, să slăbești și să previi anumite boli, este necesar să eviți să consumi la cină unele alimente ce îți pot face rău. Potrivit dieteticianului, încetinesc metabolismul și cresc rezistența la insulină. 

image

Ca să pierzi în greutate și să fii sănătos, probabil știi deja că este bine să fii atent la alimentele pe care le consumi. În ceea ce privește masa de seară, este necesar să mănânci alimente cu puține calorii, cu cel puțin 3 ore înainte de a merge la culcare și să le eviți pe cele care pot fi dăunătoare pentru silueta și sănătatea ta. Potrivit dieteticianului Andrea Maxim, există două preparate ce nu trebuie să se afle, sub nicio formă, în meniul tău de seară. 

Citește și: Studiu: La ce te expui dacă mănânci seara târziu 

După cum menționează specialistul în publicația „She Finds‟, pastele din grâu și puiul prăjit sunt cele mai nepotrivite alimente pentru cină. În primul rând, „pastele conțin componente inflamatorii‟, cum ar fi carbohidrații rafinați, care cresc rezistența la insulină, ceea ce provoacă o acumulare mai mare de grăsime, încetinesc metabolismul și pot opri procesul de slăbit.

„Pastele din grâu cresc nivelul de insulină și favorizează apariția inflamațiilor mai rapid decât alte versiuni de paste. Și, grâul din paste, este în mod natural inflamator. Deci corpul chiar nu-l digeră bine‟, a spus specialistul, care a punctat că inflamația poate duce la balonare și retenție de apă. 

Alternative mai sănătoase la pastele din grâu ar fi cele din năut, deoarece sunt mai bogate în fibre și proteine. De asemenea, nu conțin gluten și au mai puțini carbohidrați. Totuși, dacă pastele din grâu sunt singura ta opțiune, specialistul îți recomandă să nu consumi la masă mai mult de o cană de paste fierte.

Vezi și: Rețete sănătoase pentru un plus de sănătate 

De ce este nociv puiul prăjit 

În al doilea rând, o altă variantă de cină care încetinește metabolismul și crește rezistența la insulină este puiul prăjit. „Când puiul este prăjit în ulei, el absoarbe tot uleiul, iar căldura provoacă compuși dăunători, care sunt în strânsă legătură cu bolile de inimă‟, a spus dieteticianul, care punctează că puiul prăjit acoperit cu făină și pesmet, de tip fast-food, este cea mai dăunătoare variantă. Opțiuni sănătoase și recomandate sunt cărnurile pregătite la friteuza cu aer, la cuptor sau la grill. 

Sursă foto: Shutterstock