Dieta Keto creşte riscul de boli de inimă, atac de cord sau AVC

Un nou studiu arată că persoanele care urmează o dietă keto, cu alimente bogate în grăsimi și cu un conținut scăzut de carbohidrați sunt vulnerabile la boli de inimă şi riscă atac de cord sau accident vascular cerebral.

image

Cel mai recent studiu cu privire la efectele dietei keto a fost prezentat la reuniunea anuală a Colegiului American de Cardiologie. A analizat peste 300 de participanți care au afirmat că au urmat o dietă care a constat în 25% sau mai puțin de calorii zilnice provenite din carbohidrați și mai mult de 45% din calorii din grăsimi.

Datele culese de la persoanele care urmează dieta keto şi alte 1.200 de persoane care au o dietă cu un echilibru mai mare între carbohidrați și grăsimi au arătat că aceia care ţineau dietă au avut niveluri crescute de colesterol rău și un risc mai mare de boli de inimă.

Atenţie la aportul de grăsimi!

Un nivel ridicat de colesterol rău în organism poate provoca acumularea plăcii pe pereții vaselor de sânge, ceea ce poate provoca probleme cardiace precum boli de inimă și accident vascular cerebral, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor al SUA. Este recomandată reducerea consumului de alimente bogate în grăsimi saturate şi suplimentarea celor bogate în fibre și sărace în zaharuri adăugate sau sare.

Persoanele care ţin dietă keto reduc drastic carbohidrații la aproximativ 10% din dieta lor zilnică, care în unele cazuri pot fi doar 20 de grame de carbohidrați pe zi. De asemenea, mănâncă adesea carne, ouă, unt, brânză, avocado, legumele cu conținut scăzut de carbohidrați, nuci și semințe.

Te-ar mai putea interesa: Vrei să pierzi rapid kilogramele în plus? Dieta Ketogenică – argumente pro şi contra

Cantitatea de grăsimi pe care cineva care urmează o dietă keto o poate consuma într-o zi ar putea fi de cinci ori mai mare decât aportul zilnic de grăsimi recomandat, nutriţionistei americane Maya Feller care s-a implicat în realizarea studiului.

Este nevoie de monitorizarea colesterolului pe durata dietei

Cei care se gândesc să urmeze o dietă săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi ar trebui să fie conștienți de faptul că acest regim le poate crește nivelul de colesterol rău. „Înainte de a începe acest model alimentar, ar trebui să consulte un medic. Pe perioada dietei, se recomandă monitorizarea nivelului colesterolului. Ar trebui să ia în calcul şi alți factori de risc pentru boli de inimă sau accident vascular cerebral, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, inactivitatea fizică și fumatul”, a afirmat nutriţionstul Maya Feller.

Slăbeşti, ai energie, dar rişti boli de inimă

Susținătorii dietei spun că este cel mai bun mod de a slăbi fără a resimţi senzaţia de foame și că are efectul de a crește nivelul de energie. Unele studii au descoperit că respectarea unei diete keto stimulează pierderea kilogramelor în plus, ceea ce duce la îmbunătățirea beneficiilor pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de colesterol bun.

Vezi și: Secretele lui Kim Kardashian pentru o siluetă de vis. Așa reușește vedeta să atragă toate privirile!

Pe de altă parte, un studiu prezentat la reuniunea anuală a Colegiului American de Cardiologie din anul 2019 a arătat că persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați au un risc sporit de a dezvolta fibrilație atrială, o tulburare comună a ritmului cardiac, comparativ cu persoanele care urmau o dietă cu conținut moderat de carbohidrați.

FOTO: Pixabay



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg