Alimente care sporesc fertilitatea. Le pot consuma atât femeile, cât și bărbații

Pentru a crește șansele de a avea un copil, este bine să faci câteva schimbări în alimentație. Mai exact, să adaugi în dieta ta aceste alimente care conțin nutrienți importanți pentru fertilitate.  

image

O nutriție sănătoasă este legată de fertilitate, atât la bărbați cât și la femei. Prin urmare, este important să consumi alimentele potrivite care sporesc șansele de concepție. Iată care sunt acestea!

Potrivit publicației „Daily Mail‟, femeile care își doresc să devină mame trebuie să consume, în special, spanac și varză kale, deoarece aceste alimente conțin fier și acid folic, două nutrimente care sporesc șansele să rămână gravide și să nască sănătos. De asemenea, atât spanacul cât și varza kale conțin vitamina C, care îmbunătățesc calitatea spermei la bărbați. 

Citește și: Știai că burnout-ul duce la infertilitate? Care sunt cele mai frecvente simptome 

Pe lista alimentelor care stimulează fertilitatea se află și nucile braziliene. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de seleniu (o nucă conține până la 91 mcg de seleniu, aproape dublu față de doza zilnică recomandată pe zi), un element care crește nivelul de testosteron din organism și previne deteriorarea celulelor. 

Pune pe lista de cumpărături și carne de pui și de curcan, deoarece conțin fier și seleniu! Potrivit unui studiu din 2015, bărbații care le consumă își cresc șansele cu 13% de a deveni părinți. La fel de benefice sunt și roșiile, care conțin licopen, un compus care stimulează fertilitatea la bărbați, dar care aduce beneficii și pentru femei, deoarece previn endometrioza, una dintre principalele cauze de infertilitate feminină. 

Vezi și: Vrei să rămâi însărcinată? Ferește-te de aceste 5 alimente și băuturi care sabotează fertilitatea 

Și consumul de avocado ajută, deoarece acesta este bogat în acid folic, vitamina A, potasiu și magneziu, nutrimente care stimulează fertilitatea. Acid folic și vitamina A găsești, de asemenea, și în gălbenușurile de ou, pe care le poți introduce cu încredere în alimentație. Totodată, un alt superaliment care te poate ajuta este somonul, pentru că este bogat în acizi grași, seleniu și vitamina D, substanțe care sporesc șansele de a aveau un copil.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg