Idei de aperitive pentru masa de Paște. Ouă cu bacon și arpagic, un deliciu!

Pentru că Paștele ortodox este foarte aproape, îți propunem câteva idei de aperitive gustoase pentru masa la care te vei reuni cu cei dragi. Ideile care apar pe ultima sută de metri nu trebuie ignorate!

image

Ca în fiecare an, pe mesele românilor, se vor afla mâncărurile tradiționale de Paște, precum: drob, pască, cozonac sau friptură de miel. Desigur, nu trebuie să lipsească nici aperitivele, cele care dau culoare și asigură, încă de la început, succesul unei mese pe cinste. Dacă ai epuizat toate ideile, astăzi te vom învăța noi rețete de aperitive. Ești pregătit să le încerci? 

Salată de ridiche cu măr 

Pentru că ridichea este una dintre vedetele sezonului, ce ai spune de o salată cu acest aliment delicios și sănătos? Richidea merge perfect în combinație cu gustul dulce de măr și cu ceapa verde.

Tot ce trebuie să faci, este să toci mărunt 1 ridiche neagră cu 1 măr ionatan și cu 1 legătură de ceapă verde. Adaugă 1 linguriță de ulei de măsline, 1 linguriță de miere, oțet sau lămâie, sare și piper, apoi amestecă salata. Pentru decor, adaugă și câteva frunze de mentă.

Ouă cu bacon și arpagic 

Pentru o rețetă specială, optează pentru combinația dintre ou, bacon și arpagic.

Ai nevoie de: 2 felii de bacon, 6 ouă fierte tari, 2 linguri de maioneză, 1 linguriță muștar Dijon, 1 lingură arpagic proaspăt tocat, 2 lingurițe de oțet alb, sare și piper. Adaugă baconul tăiat felii mici într-o tigaie cu ulei și lasă-l să se gătească până devine crocant. După 2-3 minute, transferă baconul pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Taie fiecare ou pe jumătate, transferă gălbenușurile într-un bol și pasează-le bine cu o furculiță. Adaugă maioneza, muștarul și amestecă până se formează o pastă groasă și netedă. Adaugă apoi și baconul, arpagicul, oțetul, sare și piperul, amestecă și încorporează compoziția în albușuri. Pentru decor, adaugă și câteva frunze de pătrunjel. 

Tăiței din dovlecel și pesto de coriandru 

image

Acest preparat este delicios, sățios și ușor de făcut. Ai nevoie de 2 dovlecei, 1 lingură ulei de măsline, 3 căței de usturoi, praf de usturoi și sare. Cu ajutorul unui feliator pentru legume, tip spirală, taie dovleceii în fâșii lungi. Taie cubulețe usturoiul și încălzește-l într-o tigaie, împreună cu uleiul de măsline. Adaugă dovleceii, pudra de usturoi și sarea, apoi lasă-i să se gătească 2-3 minute. Pentru sosul pesto, ai nevoie de 1 cană cu nuci, 1 jumătate de cană cu ulei de măsline, 50 ml apă, 5 căței de usturoi, 1 jumătate de cană cu spanac, 1 sfert de cană cu coriandu și sare. Adaugă toate ingredientele în robotul de bucătărie și amestecă până se formează o pastă. La final, amestecă sosul pesto cu tăițeii din dovlecel. 

Crostini cu somon afumat și guacamole 

Cea mai simplă rețetă de aperitive este cea cu guacamole și somon afumat. Taie o baghetă franțuzească felii și pune-le în cuptor, până când feliile devin crocante. După ce sunt gata, lasă-le să se răcească. Între timp, taie un castravete felii și somonul cubulețe mici. Pune guacamole pe felia crocantă, o felie de castravete și câteva bucăți mici de somon afumat. Poftă bună! 

Sursă foto: Shutterstock, Reader’s Digest 



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg