Cum păstrezi salata iceberg astfel încât să rămână crocantă și verde mai mult timp

Este bine să ai în frigider salată iceberg, deoarece poți prepara din ea un fel de mâncare gustos și sănătos, iar dacă vei pune în aplicare acest truc, vei reuși să o păstrezi o perioadă lungă verde și crocantă! 

image

Cu foarte puține calorii, zero colesterol, sodiu și grăsimi, iceberg este ideală pentru a pregăti o salată aperitiv, precum Caesar și Walfort. De asemenea, acest tip de salată poate fi un ingredient sănătos din sandvișuri delicioase, omlete și hamburgeri.

O poți achiziționa ușor, deoarece o găsești în supermarketuri sau pe tarabele din piețe, însă dezavantajul este că acest tip se salată se deteriorează rapid, dacă nu este păstrată în mod corespunzător. 

Citește și: Cum pregătești o salată delicioasă în pâine!

Cum menții salata iceberg crocantă timp de 10 zile 

Poate ești tentată să crezi că îi vei putea menține verdele caracteristic și gustul crocant dacă o vei pune în frigider, într-o caserolă închisă ermetic, însă acest lucru blochează fluxul de aer și îi conferă umiditate, ceea ce duce la deteriorarea sa prematură. În schimb, pentru a profita mai mult timp de salată, trucul este mult mai simplu. 

Citește și: Cum prepari frigărui de pui cu sos și salată de vară 

Tot ce trebuie să faci este să păstrezi salata în punga în care ai achiziționat-o și să o înfășori în prosoape de hârtie. Îndepărtează frunzele ofilite, dacă acestea există, și pune salata în sertarul din frigider, destinat legumelor și fructelor. De asemenea, asigură-te că punga are găuri. Cu ajutorul acestui truc vei putea păstra salata verde și crocantă până la 10 zile. 

Poți păstra salată iceberg tocată? 

Dacă ți-a rămas salată tocată de la ultimul fel de mâncare pe care l-ai pregătit, nu o arunca la coșul de gunoi! Pentru a preveni deteriorarea acesteia, pur și simplu, pune salata mărunțită într-o pungă de plastic în care ai băgat anterior un prosop de hârtie și pune-o în frigider. Dacă nu ai o pungă, o poți pune doar într-un prosop de hârtie.

Ține cont că salata tocată nu va rezista la fel de mult timp precum cea întreagă, așa că folosește-o în cel mult 3 zile de la depozitarea în frigider și nu uita să o stropești zilnic cu apă rece și să înlocuiești hârtia! 

Sursă foto: Shutterstock