Cum să fii șic la locul de muncă dacă lucrezi în domeniul medical

Atunci când lucrezi în domeniul medical, alegerea garderobei este limitată din cauza specificului activității.

image

Înseamnă că, atunci când ești la serviciu, trebuie să porți o uniformă care, de multe ori, este prea formală. Dar, dacă îți dorești să fii elegantă sau șic la locul de muncă, întotdeauna există și opțiuni. Spre exemplu, în locul clasicului halat alb, poți alege piese vestimentare în diferite croieli, cum ar fi bluzele kimono pe care le găsești într-o singură culoare sau cu imprimeuri

Alege o îmbrăcăminte medicală inedită

Halatele cu croieli inedite scot în evidență anumite trăsături fizice, dar într-un mod plăcut și elegant, care are efect și asupra felului în care te percep pacienții. Important este să-ți alegi ținutele de la un furnizor specializat, care ține cont de aspectele care contează în această profesie. Întotdeauna o persoană atentă la propria ținută va transmite un sentiment pozitiv, iar acest lucru este esențial în domeniul tău de activitate. Pe lângă asta, în funcție de modelul ales, aceste halate sunt ușor de îmbrăcat și foarte confortabile, iar acest aspect este deosebit de important în activitatea ta. 

Poți fi șic și în haine colorate sau cu imprimeuri

Halatul alb este, într-adevăr, uniforma tradițională a celor care lucrează în domeniul medical și este în continuare cel mai des utilizat. El a început să fie folosit în vremurile în care au fost introduse pentru prima dată norme de igienă în spitale, iar halatul alb era un barometru în această direcție, potrivit medelita.com. Însă acum lucrurile s-au schimbat, iar aceste criterii sunt îndeplinite de orice unitate medicală, astfel că halatul alb este deseori înlocuit și acest lucru este în avantajul ambelor părți implicate: personal medical și pacienți. Medicii sau asistentele medicale pot arăta mai bine în halate colorate sau cu imprimeuri, iar percepția pacienților este una pozitivă, știut fiind faptul că mulți suferă de așa-numita „frică de halate albe”.

Asortează-ți încălțămintea la uniforma medicală sau halat

Întotdeauna uniforma medicală trebuie completată cu încălțăminte adecvată. Bineînțeles că toate femeile arată mai bine pe tocuri, dar s-ar putea să fie foarte inconfortabil să le porți pe tot parcursul programului, mai ales dacă lucrezi în spital. Alege încălțăminte confortabilă, eventual asortată la culoarea halatului.

Și accesoriile pe care le folosești îți pot sublinia ținuta. Dar, având în vedere că lucrezi într-un spital, apelează la ele cu măsură. Un ceas, care este și util, îți poate da o notă de eleganță. În privința bijuteriilor, este recomandat să te limitezi la piese discrete, fie că vorbim de coliere, cercei sau inele.

Sursa foto: pexels.com