Cum să mulţumeşti elegant pentru cadourile primite de sărbători

La serviciu, între prieteni sau în familie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, schimburile de cadouri sunt o tradiţie îndrăgită atât de cei mici, cât şi de cei mari.

image

Chiar dacă nu întotdeauna se întâmplă să primeşti darul pe care ţi-l doreai, este mereu necesar să-ţi arăţi recunoştinţa, fie numai şi pentru gest. Nu este întotdeauna uşor să ştim cum să ne exprimăm gratitudinea în mod adecvat în fiecare circumstanţă, aşa că îţi prezentăm câteva aspecte pe care le poţi lua în considerare.

Exprimă-ţi bucuria şi aprecierea

Atunci când primeşti un cadou, indiferent de context, exprimă-ți imediat aprecierea pentru gest, chiar și înainte de a deschide darul. În definitiv, dincolo de obiectul care ţi-a fost oferit, îţi manifeşti aprecierea pentru timpul şi energia pe care persoana respectivă le-a investit pentru a-ţi aduce o bucurie.

Trimite o scrisoare sau un e-mail de mulţumire

Cu ocazia sărbătorilor de final de an, multe companii îşi răsfaţă colaboratorii apropiaţi şi clienţii oferindu-le cadouri de lux, coșuri cu produse gourmet sau alte tipuri de daruri, pentru a-și exprima aprecierea pentru relațiile profesionale excelente. Dacă primești un astfel de cadou, este important să adresezi, la rândul tău, o scrisoare sau un e-mail de mulțumire. Chiar dacă nu ai bugetul necesar pentru a trimite un cadou similar, eticheta te obligă să adresezi expeditorului câteva rânduri de mulțumire.

Sună sau trimite un mesaj

Dacă primești prin curier un cadou din partea unei persoane cu care ești în relații amicale, dar nu deosebit de strânse, este în regulă să suni pentru a-i mulțumi sau chiar numai să trimiți un mesaj. Varianta cea mai elegantă de a face asta este de a menţiona şi câteva detalii despre cadou sau despre felul în care intenționezi să-l folosești.

Arată-ți entuziasmul

În mijlocul familiei sau în cercul de prieteni apropiați, este mai simplu să ne arătăm emoțiile și recunoștința. Așadar, dacă ești cu adevărat încântată de un cadou, nu ezita să-ți manifești entuziasmul, nu numai prin cuvinte, dar și prin gesturi de afecțiune, cum ar fi un sărut sau o îmbrățișare. Pentru persoana care ți-a oferit darul va fi o adevărată încântare să vadă o astfel de reacție și se va bucura împreună cu tine.

O fotografie face cât o mie de cuvinte

Dacă primești cadouri de la rude din alt oraș sau din străinătate, nu ezita să-ţi ilustrezi recunoștința și bucuria prin una sau două fotografii. De exemplu, dacă primești haine, nu ezita să le îmbraci și să le trimiți celor care ți-au făcut acest dar o fotografie cu noua ta ținută. Ce altă modalitate mai bună să le arăți cât de mult îți place? La fel și în cazul obiectelor pentru casă. Amintește-ți întotdeauna că un cadou este o bucurie atât pentru cel care îl primește, cât și pentru cel care îl oferă.

Oferă și tu un cadou

Dacă cineva ți-a făcut un cadou frumos, dar tu nu ai pregătit nimic pentru persoana respectivă, mulțumește-i în mod sincer, dar fără a face referire la faptul că tu nu i-ai cumpărat un dar. Astfel de scuze creează, de obicei, o situaţie jenantă pentru toată lumea. Alege un cadou pe care îl consideri potrivit şi oferă-l imediat ce ai ocazia. Mai bine mai târziu decât niciodată!

Ce faci când nu-ţi place un cadou

Se poate întâmpla să primeşti şi cadouri care nu sunt pe gustul tău. În astfel de circumstanţe, este esenţial să nu-ţi arăţi nemulţumirea. Dimpotrivă, exprimă-ţi recunoştinţa pentru gestul frumos şi nu face niciun comentariu care ar putea să facă persoana care ţi-a oferit darul să se simtă lezată. Pe de altă parte, dacă intenţionezi să dai acest cadou altcuiva, despre care crezi că l-ar aprecia, gândeşte-te bine la potenţialele relaţii dintre cele două persoane, şi doar dacă nu se cunosc şi fac parte din cercuri diferite, poţi face acest lucru.

Aşadar, indiferent cum şi de la cine primim un cadou de sărbători, este important să ne manifestăm recunoştinţa şi să ne amintim de semnificaţia gestului în sine.  

Sursă foto: Pexels.com



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg