De ce este bine să îți speli tălpile cu apă și oțet. Trei beneficii importante!

De cele mai multe ori, acordăm atenție tălpilor noastre când se apropie sezonul cald și urmează să purtăm sandale. Dar ce-ai spune dacă anul acesta te-ai pregăti din timp și ai reduce riscurile de eczeme, transpirație și piele crăpată? 

image

Mai sunt câteva zile și primăvara se va instala, cel puțin calendaristic, în țara noastră. Cu această ocazie, doamnele și domnișoarele vor avea și mai multă grjă de aspectul lor fizic, prin urmare, îți propunem să incluzi în rutina ta băile cu apă și oțet. Iată cum te vor ajuta!

Citește și: Uleiuri esențiale pentru pielea uscată 

Ce tratează băile cu apă și oțet 

În această perioadă, picioarele merită să primească mai multă atenție din partea ta. Băile cu apă și oțet previn unele probleme dermatologice și le pot trata. Descoperă care sunt: 

1. Eczemele - Una dintre problemele dermatologice ce pot afecta copii și adulții este eczema. Această infecție fungică, care vizează picioarele, în special talpa și spațiile dintre degete, poate duce la infecții incomode, precum: piele uscată, mâncărime persistentă și, în cazuri severe, inflamație însoțită de vezicule. 

Cum ajută apa cu oțet: Proprietățile antifungice ale oțetului ușurează simptomele, pielea uscată și mâncărimea, deoarece acidul acetic din oțet ajută la eliminarea ciupercilor responsabile de această problemă. De asemenea, oțetul reduce progresia infecției și formarea de vezicule și inflamație. 

Vezi și acest articol: Ce trucuri să aplici pentru cele mai fine picioare 

 2. Transpirația - Mirosul picioarelor este rezultatul combinației dintre transpirație și bacterii, o experiență olfactivă incomodă.

Cum ajută apa cu oțet: În mod natural, oțetul are proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, fiind un aliat bun în lupta împotriva mirosului. Acidul acetic acționează ca un deodorant natural, care descompune compușii responsabili de mirosul neplăcut. 

3. Călcâiele crăpate - Pe lângă aspectul inestetic, călcâiele crăpate pot fi dureroase, iar oțetul te va ajuta să le vindeci. 

Cum ajută apa cu oțet: Aciditatea din oțet hidratează picioarele, fiind o alternativă naturală a cremelor din comerț. Dacă vei incorpora acest remediu în rutina ta, pielea va deveni mai fină, iar disconfortul dat de pielea crăpată va fi atenuat. 

Ce trebuie să faci

Înmoaie picioarele într-un amestec format din 2 pahare cu apă caldă și 1 pahar cu oțet și lasă picioarele în această apă timp de 10-20 de minute. La final, clătește-ți picioarele cu apă caldă și usucă cu un prosop. Pentru rezultate optime, este bine să repeți această procedură zilnic până când observi că simptomele dispar. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg