De ce tinerii de 25 de ani par mai în vârstă decât cei de 40 de ani. Obiceiurile lor nocive

Pe măsură ce Generația Y ajunge pe la 45 de ani, multă lume a rămas surprinsă să observe că reprezentații ei îmbătrânesc mai încet decât generațiile dinaintea lor, dar și față de cei de după ei.

image

Studiile recente ne arată că cei născuți între 1980 și 1997 par mai tineri decât generațiile anterioare, la aceeași vârstă. Și mai surprinzător e faptul că Generația Z, adică cei născuți între 1998 și 2012, arată mai maturi decât cei din Generația Y. Adică cineva de 40-45 de ani arată la fel de bine sau chiar mai bine decât cineva pe la 25 de ani. Cum e posibil acest lucru?

Milenialii au învățat cum să folosească tehnici de machiaj avantajoase, când aveau 20 și ceva de ani, în timp ce Gen Z a fost expusă unor informații fără număr, iar aceștia, copleșiți, au început să le folosească greșit. Aceasta este concluzia la care a ajuns FEMAIL în urma unui studiu făcut.

Totuși, există mai multe motive pentru care cei tineri par mai în vârstă decât cei… mai în vârstă. În afara machiajului folosit aiurea, mai e vorba și despre vaping sau folosirea vaporizatorului sau a unui dispozitiv de vapat. Acele țigări electronice, expunerea la lumina albastră și tratamentele cosmetice făcute prea devreme și-au spus toate cuvântul în ceea ce privește aspectul lor.   

„Folosirea excesivă sau absolut nenecesară a unor fillere sau toxine la vârste prea tinere poate afecta modul natural de dezvoltare al feței. Cu alte cuvinte, îi face pe cei tineri să pară mai în vârstă decât sunt”, medicul cosmetician al vedetelor Rasha Rakhshani-Moghadam a dezvăluit în FEMAIL.

„Milenialii sunt mult mai conștienți în privința îngrijirii pielii și a dietei, în comparație cu generațiile anterioare, având o abordare holistică a stării lor de bine. Acest lucru i-a determinat să pună accentul pe prevenție și pe un stil de viață mai sănătos”, a continuat specialistul.

Întrebarea „De ce nu îmbătrânesc milenialii?” are peste 20 de milioane de vizualizări pe TikTok, iar Quora și Reddit, alte platoforme online, sunt pline de teorii ale conspirației despre motivele pentru care milenialii arată atât de tineri.

În schimb, Generația Z arată mai îmbătrânită din cauza consumului de tutun încă din adolescență sau de pe la 20 și ceva de ani. Mai mult, cei tineri apelează la tratamente cosmetice invazive de… tineri. „Vedem tot timpul tineri de 18 ani cu fillere în buze”, spune dr. Ross Perry. „La 20 de ani, își pun botox și fillere, își fac machiaj semi-permanent, lucruri care te fac să arăți mai matur decât ești”, continuă acesta.

Jennifer Lopez jpg

Și adevărul e că, odată pornit pe acest drum, e greu, dacă nu imposibil, să revii la o înfățișare mai naturală. „Bronzul fals e din nou la modă și, nu numai că te expui unui risc crescut de-a face cancer atunci când te bronzezi la saloanele de bronz, dar ajungi să îmbătrânești mai repede decât ar fi trebuit”, a continuat să explice medicul.

„Alegerile de zi cu zi au un impact asupra procesului nostru de îmbătrânire. Dacă fumezi, bei alcool în exces, mănânci alimente nesănătoase și nu-ți protejezi pielea de razele soarelui, toate acestea își pun amprenta asupra felului în care arăți”, ne spune Amish Patel, expert cosmetic la Intrigue Cosmetic Clinic.

Moda care există în domenii precum înfrumusețarea sau în stilul nostru de viață îi îmbătrânește prematur pe cei din Generația Z. „Să faci aceste tratamente înainte de-a fi nevoie de ele nu va face decât să te îmbătrânească înainte de vreme”, a conchis specialistul.

Iar, în aceea ce privește aspectul celor de peste 40 de ani, există și alte motive pentru care arată atât de bine. „Nu îmbătrânim pentru că tragem câte un pui de somn în timpul zilei și avem simțul umorului, râdem de orice”, a ținut cineva să explice pe rețelele sociale.

foto - Shutterstock, Instagram



Recente

shutterstock 1316292563 jpg
Exercitii pentru barbia dubla  Sursa foto shutterstock 2399863527 jpg
școlar  foto   Shutterstock jpg
Tocana de legume  Sursa foto shutterstock 713004241 jpg
Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg