De unde vine cuvântul „paparazzi”? Legătura cu filmul „La Dolce Vita”

Pentru cei mai mulți dintre noi, paparazzi sunt acei oameni băgăcioși, insistenți și fără scrupule, care ar face orice pentru a obține fotografia dorită. Dar care este originea termenului?

image

Problemele cu paparazzi au devenit atât de enervante, mai ales de când Prințesa Diana și-a pierdut viața urmărită fiind de fotografi agresivi, încât au început să se dea legi împotriva lor, pentru a li se impune niște limite.

Legea anti-paparazzi, dată în 2013, în California, a fost primită cu zâmbetul pe buze de celebrități precum Halle Berry și Jennifer Garner, două actrițe urmărite constant de paparazzi. Mai mult, s-au intentat multe procese împotriva fotografilor de la tabloide, care încalcă orice regulă de bun simț și invadează viața privată a persoanelor publice.

În vreme ce știm cu toții ce sunt paparazii, trebuie să aflăm și de unde vine cuvântul, totuși, nu-i așa? Iar răspunsul la o asemenea întrebare vă poate surprinde, pentru că termenul provine din cinema, susține BBC News. Mai exact, regizorul Federico Fellini a fost cel care a creat cuvântul!

Filmul „La Dolce Vita” al lui Fellini este considerat unul dintre cele mai bune pelicule realizate vreodată, o bijuterie a cinematografiei internționale. Filmul a fost regizat de marele regizor Italian și lansat în 1960.

Povestea lui urmărește un jurnalist de tabloid, care încearcă să ducă o viață de huzur în Roma în timp ce se implică în relații cu diverse femei și profită din plin de distracția de noapte din minunatul oraș. Comedia a fost nominalizată la mai multe categorii de Oscar, cum ar fi „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu” și „Cele mai bune costume”.

Și, în acest film, a apărut pentru prima dată cuvântul „paparazzi”. BBC News ne informează că termenul a derivat de la un personaj al peliculei, pe nume Paparazzo, care era un fotograf insistent, care ar fi făcut orice pentru a obține instantaneul perfect.

Fellini a recunoscut că i-a venit ideea cuvântului dintr-o operă și că termenul sună ca un bâzâit de insectă, elervant și constant, lucru care a început să simbolizeze paparazzi. Co-scenaristul filmului, Ennio Flaiano, a dezvăluit că numele a venit, de fapt, de la cartea „By the Ionian Sea”, scrisă de George Gissing.

În orice caz, „La Dolce Vita” al lui Fellini a făcut cunoscut termenul „paparazzi” în întreaga lume!

Foto - Shuttesrtock