De unde vine cuvântul „paparazzi”? Legătura cu filmul „La Dolce Vita”

Pentru cei mai mulți dintre noi, paparazzi sunt acei oameni băgăcioși, insistenți și fără scrupule, care ar face orice pentru a obține fotografia dorită. Dar care este originea termenului?

image

Problemele cu paparazzi au devenit atât de enervante, mai ales de când Prințesa Diana și-a pierdut viața urmărită fiind de fotografi agresivi, încât au început să se dea legi împotriva lor, pentru a li se impune niște limite.

Legea anti-paparazzi, dată în 2013, în California, a fost primită cu zâmbetul pe buze de celebrități precum Halle Berry și Jennifer Garner, două actrițe urmărite constant de paparazzi. Mai mult, s-au intentat multe procese împotriva fotografilor de la tabloide, care încalcă orice regulă de bun simț și invadează viața privată a persoanelor publice.

În vreme ce știm cu toții ce sunt paparazii, trebuie să aflăm și de unde vine cuvântul, totuși, nu-i așa? Iar răspunsul la o asemenea întrebare vă poate surprinde, pentru că termenul provine din cinema, susține BBC News. Mai exact, regizorul Federico Fellini a fost cel care a creat cuvântul!

Filmul „La Dolce Vita” al lui Fellini este considerat unul dintre cele mai bune pelicule realizate vreodată, o bijuterie a cinematografiei internționale. Filmul a fost regizat de marele regizor Italian și lansat în 1960.

Povestea lui urmărește un jurnalist de tabloid, care încearcă să ducă o viață de huzur în Roma în timp ce se implică în relații cu diverse femei și profită din plin de distracția de noapte din minunatul oraș. Comedia a fost nominalizată la mai multe categorii de Oscar, cum ar fi „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu” și „Cele mai bune costume”.

Și, în acest film, a apărut pentru prima dată cuvântul „paparazzi”. BBC News ne informează că termenul a derivat de la un personaj al peliculei, pe nume Paparazzo, care era un fotograf insistent, care ar fi făcut orice pentru a obține instantaneul perfect.

Fellini a recunoscut că i-a venit ideea cuvântului dintr-o operă și că termenul sună ca un bâzâit de insectă, elervant și constant, lucru care a început să simbolizeze paparazzi. Co-scenaristul filmului, Ennio Flaiano, a dezvăluit că numele a venit, de fapt, de la cartea „By the Ionian Sea”, scrisă de George Gissing.

În orice caz, „La Dolce Vita” al lui Fellini a făcut cunoscut termenul „paparazzi” în întreaga lume!

Foto - Shuttesrtock



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg