Diferenţa între oja semipermanenta şi manichiura cu gel

Când ai nevoie de oje semipermanente şi când trebuie să alegi manichiura cu gel? Diferenţa de a alege între o ojă semipermanenta sau o reconstrucţie cu gel constă în calitatea unghiei de tratat.

image

Dacă este o unghie sănătoasă, puternică, frumoasă şi trebuie să ai unghii colorate fără a fi nevoit să îţi faci griji cu privire la schimbarea prea des a ojei: atunci oja semipermanenta este perfectă. De altfel, dacă unghia naturală nu are defecte structurale sau forme de corectat şi este uniforma ca lungime, aplicarea unui tratament semipermanent este ideală.

Indiferent dacă sunt utilizate oje semipermanente sau alte tipuri de lacuri pentru unghii, respectiv gel, este important să se țină cont de sănătatea unghiei și de modul în care aceasta creste, pentru a fi găsite cele mai bune solutii.

Când trebuie să intervii pentru a lungi, reconstrui colţuri lipsă sau unghii onicofagice, va trebui neapărat să alegi şi alte tipuri de tratamente pe care le  vom explica mai jos. O altă diferenţa între oja semipermanenta şi gel este clientul şi dorinţa sa de a folosi o ojă pe care o poate înlătura dacă este necesar chiar şi singura fără a apela la intervenţia profesionistului.

Gelul are nevoie de un proces de aplicare mai lung şi mai tehnic pentru îndepărtare şi nu toată lumea este dispusă să aştepte. Semipermanenta este tipul de produs indicat celor care caută mai multă durabilitate decât culoarea clasicei oje tradiţionale, dar nu vor să treacă la un tratament mai solicitant precum unghiile cu gel.  Şi pentru unghii cu ojă semipermanenta şi pentru cele cu gel, vei avea nevoie de un top coat unghii bun care să le facă rezistenţe.

Care sunt caracteristicile ideale ale unei bune oje semipermanente?

Aplicare: trebuie să fie uşor de aplicat şi întins, cu o textură moale şi catifelată. Pentru culorile mai închise, aplicarea în două straturi subţiri este întotdeauna recomandată pentru a asigura o polimerizare optimă.

Acoperire: un produs bun este opac şi nu lasa halouri sau linii uşoare în aplicare. Dacă alegi unul dintre kiturile cu 28 de produse din magazinele de specialitate vei descoperi cât de calitative sunt ojele semipermanente şi cât de uşor este să le aplici atunci când au caracteristici foarte bune în ceea ce priveşte acoperirea.

Strălucirea culorilor: pigmenţii de calitate excelentă şi prelucrare cu sisteme high-tech, garantează strălucirea, stabilitatea şi durabilitatea culorii. Printre caracteristicile ideale ale unei bune oje semipermanente se numără şi rezistenţă. Durata unui produs semipermanent poate varia în funcţie de numeroşi factori mai mult sau mai puţin fiziologici precum: regenerarea naturală, tipul de muncă al clientului, contactul prelungit cu apă, posibilele coliziuni. În general, timpul dintre o aplicare şi următoarea este de aproximativ 20 de zile.

 Ce este oja semipermanenta?

Este, prin urmare, un lac de unghii, are se aplică la fel ca o ojă tradiţională, dar durează mult mai mult. Fantastic nu? Are particularitatea de a se polimeriza într-o lampă uv \ led în 30-120 de secunde şi durează săptămâni. Marea caracteristică a acestui produs este în primul rând rapiditatea şi uşurinţă în aplicare în comparaţie cu gelul, cu un sistem uşor, sigur şi rapid de îndepărtare de pe unghii. Nu-i rău nu? Dacă ai dubii sau vrei să înţelegi care este tratamentul perfect pentru unghiile tale, este recomandat să te uiţi şi la clipurile de prezentare de pe internet, unde vei găsi informaţii care să te ajute.