Este indicat să mănânci fasole verde crudă?

Unele alimente, precum merele și morcovii, sunt mai sănătoase în stare crudă, deoarece își păstrează nutrienții care pot fi distruși prin gătirea la temperaturi înalte. Dar este indicat să mănânci inclusiv fasole verde în stare crudă? 

image

Fasolea verde (sau păstăile) reprezintă o sursă bună de fibre, proteine, vitamine (A, B9, C și K), minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu și fosfor) și antioxidanți. Studiile au asociat consumul regulat de fasole verde cu o îmbunătățire a nivelului de colesterol din sânge, cu o digestie mai bună și cu o imunitate mai bună.

Fasolea verde se consumă adesea fiartă, ca garnitură, sub formă de salată sau mâncare gătită, dar de ce nu este servită la restaurante și crudă, așa cum se întâmplă în cazul edamamelor

Citește și acest articol: Cele mai periculoase mâncăruri din lume. Ce aliment iubit de români poate cauza intoxicații severe 

Fasolea verde nu se consumă în stare crudă! 

Consumul de fasole verde crudă nu este indicat, deoarece conține o substanță care poate fi dăunătoare pentru sănătate. La fel ca multe alte leguminoase, fasolea verde are în compoziție lecitină, o substanță utilă în timpul procesului de creștere, deoarece combate dăunătorii, dar care nu este sănătoasă pentru organismul uman, pentru că este rezistentă la enzimele digestive, ceea ce înseamnă că nu poate fi descompusă de corp, așa cum se întâmplă în cazul altor alimente.

Prin urmare, consumul de lecitină poate provoca tulburări de stomac, precum: greață, vărsături, diaree și balonare, mai ales, cantitățile mari. Potrivit „Taste of Home‟, consumul unei cantități mari de lecitină este dăunător inclusiv pentru bacteriile bune din intestin. Astfel, prin gătire, aceste substanțe sunt distruse, iar leguma devine sigură pentru consum.

Cum este indicat să o pregătești? 

Citește și acest articol: Trucuri simple să gătești leguminoase fără frică de balonare 

Pe lângă fierberea la abur, fasolea verde poate fi sotată pentru câteva minute, până când devine fragedă. Nu este indicată fierberea în apă, deoarece temperaturile înalte ar putea distruge nutrienții din fasole! 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg