Este indicat să mănânci fasole verde crudă?

Unele alimente, precum merele și morcovii, sunt mai sănătoase în stare crudă, deoarece își păstrează nutrienții care pot fi distruși prin gătirea la temperaturi înalte. Dar este indicat să mănânci inclusiv fasole verde în stare crudă? 

image

Fasolea verde (sau păstăile) reprezintă o sursă bună de fibre, proteine, vitamine (A, B9, C și K), minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu și fosfor) și antioxidanți. Studiile au asociat consumul regulat de fasole verde cu o îmbunătățire a nivelului de colesterol din sânge, cu o digestie mai bună și cu o imunitate mai bună.

Fasolea verde se consumă adesea fiartă, ca garnitură, sub formă de salată sau mâncare gătită, dar de ce nu este servită la restaurante și crudă, așa cum se întâmplă în cazul edamamelor

Citește și acest articol: Cele mai periculoase mâncăruri din lume. Ce aliment iubit de români poate cauza intoxicații severe 

Fasolea verde nu se consumă în stare crudă! 

Consumul de fasole verde crudă nu este indicat, deoarece conține o substanță care poate fi dăunătoare pentru sănătate. La fel ca multe alte leguminoase, fasolea verde are în compoziție lecitină, o substanță utilă în timpul procesului de creștere, deoarece combate dăunătorii, dar care nu este sănătoasă pentru organismul uman, pentru că este rezistentă la enzimele digestive, ceea ce înseamnă că nu poate fi descompusă de corp, așa cum se întâmplă în cazul altor alimente.

Prin urmare, consumul de lecitină poate provoca tulburări de stomac, precum: greață, vărsături, diaree și balonare, mai ales, cantitățile mari. Potrivit „Taste of Home‟, consumul unei cantități mari de lecitină este dăunător inclusiv pentru bacteriile bune din intestin. Astfel, prin gătire, aceste substanțe sunt distruse, iar leguma devine sigură pentru consum.

Cum este indicat să o pregătești? 

Citește și acest articol: Trucuri simple să gătești leguminoase fără frică de balonare 

Pe lângă fierberea la abur, fasolea verde poate fi sotată pentru câteva minute, până când devine fragedă. Nu este indicată fierberea în apă, deoarece temperaturile înalte ar putea distruge nutrienții din fasole! 

Sursă foto: Shutterstock Recente

166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg