Este indicat să mănânci fasole verde crudă?

Unele alimente, precum merele și morcovii, sunt mai sănătoase în stare crudă, deoarece își păstrează nutrienții care pot fi distruși prin gătirea la temperaturi înalte. Dar este indicat să mănânci inclusiv fasole verde în stare crudă? 

image

Fasolea verde (sau păstăile) reprezintă o sursă bună de fibre, proteine, vitamine (A, B9, C și K), minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu și fosfor) și antioxidanți. Studiile au asociat consumul regulat de fasole verde cu o îmbunătățire a nivelului de colesterol din sânge, cu o digestie mai bună și cu o imunitate mai bună.

Fasolea verde se consumă adesea fiartă, ca garnitură, sub formă de salată sau mâncare gătită, dar de ce nu este servită la restaurante și crudă, așa cum se întâmplă în cazul edamamelor

Citește și acest articol: Cele mai periculoase mâncăruri din lume. Ce aliment iubit de români poate cauza intoxicații severe 

Fasolea verde nu se consumă în stare crudă! 

Consumul de fasole verde crudă nu este indicat, deoarece conține o substanță care poate fi dăunătoare pentru sănătate. La fel ca multe alte leguminoase, fasolea verde are în compoziție lecitină, o substanță utilă în timpul procesului de creștere, deoarece combate dăunătorii, dar care nu este sănătoasă pentru organismul uman, pentru că este rezistentă la enzimele digestive, ceea ce înseamnă că nu poate fi descompusă de corp, așa cum se întâmplă în cazul altor alimente.

Prin urmare, consumul de lecitină poate provoca tulburări de stomac, precum: greață, vărsături, diaree și balonare, mai ales, cantitățile mari. Potrivit „Taste of Home‟, consumul unei cantități mari de lecitină este dăunător inclusiv pentru bacteriile bune din intestin. Astfel, prin gătire, aceste substanțe sunt distruse, iar leguma devine sigură pentru consum.

Cum este indicat să o pregătești? 

Citește și acest articol: Trucuri simple să gătești leguminoase fără frică de balonare 

Pe lângă fierberea la abur, fasolea verde poate fi sotată pentru câteva minute, până când devine fragedă. Nu este indicată fierberea în apă, deoarece temperaturile înalte ar putea distruge nutrienții din fasole! 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg